Foto: EPA/MICHAEL NELSON CORBIS

Španski košarkaš Pau Gasol oprostio se od košarke u utorak popodne na konferenciji uživo.

On je posle dvadesetak godina aktivnog bavljenja „igrom pod obručima“ na najvišem nivou kako klupski, tako i reprezentativno, odlučio da kaže „kraj“ kao igrač Barselone.

PROČITAJTE JOŠ:

Veći deo karijere proveo je u NBA ligi, gde je igrao sedam godina za Memfis Grizlise, još šest za Los Anđeles Lejkerse sa kojima je bio šampion 2009. i 2010. godine. Onda je od 2014. do 2016. nastupao za Čikago Bulse, pa do 2019. za San Antonio Sparse i kratko za Milvoki Bakse.

Najuspešniji period su mu svakako Lejkersi sa kojima je uz Kobija Brajanta uzeo dve titule šampiona 2009. i 2010.

Pokojni Kobi je svojevremeno rekao da bez Gasola ta dva prstena ne bi uzeo, te da će Gasolov dres biti pod svodovima Stejpls centra pored njegovog (Brajantovog).

Zato je deo svog oproštaja Gasol posvetio jednom od najvećih košarkaša u istoriji igre. Tužno je oborio glavu i zahvalio se „Mambi“.

„Hteo bih da posebno spomenem Kobija Brajanta, mnogo bih voleo da je mogao da bude ovde, ali život je ponekad nepravedan. On me je naučio kako da budem bolji lider, bolji takmičar i šta znači to biti pobednik“, rekao je Gasol o Kobiju.

Da podsetimo, Brajant je tragično nastradao u helikopterskoj nesreći, januara 2020. godine u kalifornijskom Kalabasasu, zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar