Zeljko Obradovic i Dejan Radonjic
Željko Obradović i Dejan Radonjić Foto:Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia/EPA-EFE/Toms Kalnins

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je svom timu na plasmanu u finale Kupa Radivoja Koraća, za koje očekuje da bude u znaku košarke - apelovao je na navijače da se uzdrže od uvreda.

Košarkaši Partizana u niškom Čairu u polufinalu posle velike borbe i drame pobedili su FMP sa 92:89.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je u finišu meča prokockao visoku prednost, FMP je preko Nenada Nerandžića imao šut za produžetak, ali lopta nije ušla u koš i crno-beli su zakazali večiti derbi protiv Crvene zvezde u finalu Kupa, večeras od 21 sat.

„Velika želja bila je prisutna kod obe ekipe. Čestitke FMP-u na borbenosti i želji da se vrate u utakmicu, pre svega zahvaljujući našoj lošoj koncentraciji i greškama su se vratili. Čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, mislim da to dovoljno govori o svemu. Čestitam mojim igračima na ulasku u veliko finale i želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci“, rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Partizan će u borbi za trofej Žućove levice igrati protiv Crvene zvezde od 21 sat, a Obradović je upitan i za očekivanja.

„Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsolutni fer-plej, da se priča samo o košarci, da pobedi onaj ko pokaže na terenu više u košarkaškom smislu. Sve ostalo ćemo analizirati, već jesmo nekoliko puta ove godine. To je tim koji je godinama zajedno, nekim mojim igračima će je ovo biti prvo finale. Zvezdini su igrali već nekoliko. Nadam se da će izdržati tu neku vrstu pritiska, nadam se da nećemo praviti, kako je Balša to nazvao, ‘sitne’ greške. Insistiraću da damo sve od sebe, kao i maksimalni učinak, zna se šta podrazumeva glad u finalu… Da igramo protiv nekog ko ima toliko iskustva i koji igra Evroligu“, poručio je Obradović i dodao da još uvek ne zna stepen povrede Alena Smailagića.

Košarkaš Balša Koprivica rekao je da su greške u finišu presudile da se FMP vrati u meč.

„Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Već smo dva puta igrali protiv FMP-a ove sezone, veoma su borbena ekipa, tokom čitave utakmice se ne predaju, to su pokazali na kraju utakmice. Odigrali smo 35 minuta dobro, naše sitne greške su njima dozvolile neki ritam u napadu na kraju“, rekao je Koprrivica.

BONUS VIDEO Grobari pozdravljaju Žoca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar