Željko Obradović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mora odmah da se raguje.

Matijas Lesor je i zvanično otišao iz Partizana. Ono o čemu se pričalo danima, dobilo je svoj epilog – Matijas Lesor je novi centar Panatinaikosa. Željko Obradović je tako ostao bez startne opcije na poziciji centra, i pred klubom je sada veliki izazov da nađe pravu zamenu.

PROČITAJTE JOŠ

Lesor je bio drugi najkorisniji igrač Evrolige, a po statistici najbolji centar elitnog takmičenja, pa neće biti lako nadoknaditi njegov učinak.

Partizan ima Alena Smailagića i Balšu Koprivicu na poziciji pet, ali to neće biti dovoljno da ekipa ostane konkurentna bez pravog pojačanja.

Iz tabora Partizana se ne oglašavaju, ali strani insajderi donose informacije da su dva imena u opticaju za šampiona ABA lige.

Specijalizovani košarkaški novinar, Alesandro Mađi, tvrdi da su crno-beli zainteresovani za Džoša Niba iz Makabija, kao i za Brendona Dejvisa iz Olimpije Milano.

Doskorašnji centar izraelskog velikana slobodan je u izboru nove sredine, dok jedan od glavnih igraća „manekena“ ima još godinu dana ugovora, ali je u proteklom periodu sve glasnija priča da bi Etore Mesina želeo da ga se otarasi.

Partizan je od dolaska Željka Obradovića pre početka priprema uspevao da kompletira roster, pa se očekuje da u dogledno vreme reaguju i dovedu pojačanja za narednu sezonu.

Pogotovo što je izvestan i odlazak Kevina Pantera, dok su na radaru i Zek, Ledej, Dante Egzum, Jam Madar, a neizvesne su i sudbine Janisa Papapetrua i Džejmsa Nanelija, pa će morati brzo da se reaguje.

BONUS VIDEO  Velike ovacije za Željka Obradovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar