Matijas Lesor/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Lesor srećan zbog odluke.

Novi košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor izjavio je da je srećan što je potpisao ugovor sa grčkim klubom i dodao da želi da ostvari dobru saradnju sa navijačima „zelenih“.

Lesor je potpisao ugovor sa grčkim klubom do juna 2025. godine. On je prethodne dve sezone bio član Partizana, a pre toga je igrao za Makabi, Monako, Bajern, Unikahu, Crvenu zvezdu, Nanter i Šalon.

PROČITAJTE JOŠ

„Neobično sam srećan što sam postao deo Panatinaikosa. Klub nije imao zapažen uspeh poslednjih godina, ali sada teži da se vrati na nivo na kome pripada. Nešto slično je bilo i sa Partizanom prošle sezone. Veoma mi se dopada što ću učestvovati u ovom planu, koji doživljavam kao veliki izazov“, rekao je Lesor za zvanični sajt Panatinaikosa.

On je istakao da dobro poznaje istoriju Panatinaikosa i uspehe koje je ovaj klub ostvario u evropskoj košarci.

„Lično, svestan sam da je ovo velika organizacija sa velikim zahtevima, što mi je već rekao Janis Papapetru. U novoj sezoni ekipa će biti veoma konkurentna i jedva čekam da počnem da radim sa ovim klubom“, dodao je francuski košarkaš.

Lesor je priznao da je razgovarao sa bivšim saigračem Papapetruom pre nego što je potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

„Doneo sam odluku da dođem ovde zbog veličine kluba i velike baze navijača, koje ima, ali i zbog izazova da budem deo nastojanja kluba da se vrati tamo gde pripada“, istakao je Francuz.

Lesor je rekao da bi voleo da dobru saradnju sa navijačima Panatinaikosa, kao što je imao i sa pristalicama Partizana.

„Moja veza sa navijačima Partizana je došla sama po sebi. Nadam se da će me navijači Panatinaikosa voleti kao i pristalice Partizana. Ova dva kluba imaju veliku bazu navijača, koji imaju nekoliko sličnosti. Važno je da se Panatinaikos vrati velikim rezultatima“, naveo je Lesor.

BONUS VIDEO  Željko Obradović posle četvrte utakmice finala ABA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar