Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana zabeležili supobedu na turniru u Istanbulu gde su u neverovatnom meču posle tri produžetka savladali Monako rezultatom 120:114.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica je obilovala sa mnogo uzbušenja i preokreta, a crno-beli su uspeli da trijumfu posle velike borbe.

Klujčna bacanja na kraju trećeg produžetka je pogodi Zek Ledej koji je četiri puta bio precizan.

Partizan će u finalu igrati sa boljim iz duela Fenerbahčea i Uniksa.

Partizan je odlično šutirao za tri poena i imao čak 12 pogodaka iz 24 pokušaja. U prvom poluvremenu su crno-beli briljirali i stekli čak 15 poena prednosti.

Sve do same završnice je delovalo da će biti rutinska pobeda, ali je serija grešaka vratila Monako u igru.

Partizan je u neizvesnoj završnici promašio tri slobodna bacanja i dozvolio protivnicima da izbore produžetak.

Posle 40 minuta utakmice je rezultat bio 84:84, da bi u prvom produžetku obe ekipe postigle samo po devet poena. Ista situacija je bila i u drugom produžetku, a onda su se crno-beli otkačili u poslednjem, trećem i uspeli da u završnici prelome meč i plairaju se u finale.

Na kraju crno-beli dolaze do pobede uz ovacije Željku Obradoviću od strane istanbulske publike, koja pamti trenera koji im je doneo jedinu titulu prvaka Evrope u istoriji, baš kao i Partizanu. Smailagić je posle utakmice zasluženo proglašen najboljim akterom meča.

Najefikasniji bio je Smailagić sa 32, dok je Ledej ubacio ubacio 23 poena.

Partizan: Panter 21 (3as), Ledej 23 (5sk), Dangubić 3, Miletić 4, Madar 19 (3-3 za tri, 3sk, 7as), Kuruc (5as), Avramović 9 (7sk, 6as), Stepanović, Smailagić 32 (4-3 za tri, 8sk, 2as), Mur 6, Glas, Trifunović 3.

Monako: Grej 19, Dialo 14 (5sk), Vesterman 7, Motiejunas 7 (3sk), Butsili 8 (10sk), Le 14 (5as), Anđušić 17 (4as), Demais, Traore, Outara 6, Hol 15 (12 sk), Motum 9.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar