Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Panatinaikosa sa 89:85 nakon produžetka.

U atinskoj OAKA Areni se održava treći po redu memorijalni turnir „Pavlos Janakopulos“ nazvan po pokojnom vlasniku Panatinaikosa, a učesnici su Partizan Panatinaikos, Efes i Ulm.

PROČITAJTE JOŠ:

U prodaju je pušteno 8.000 karata i sve su pokupovane, a u publici je bio i Dimitris Dijamantidis, legendarni grčki plejmejker. Sve je počelo ovacijama Obradoviću i minutom ćutanja za Dudu Ivkovića, koji je trenerski i kopšarkški pečat ostavio i na grčkom tlu.

Partizan je odlično otvorio meč i kroz celo prvo poluvreme dominirao.

Na pauzu su beogradski crno-beli otišli sa prednošću od čak 17 poena.

Međutim, prednost je počela da se topi već početkom treće deonice. Razlog tome je bio efikasan napad grčke ekipe (postigli su 28 poena u trećoj četvrtini).

Panatinaikos je u poslednjem kvartalu zaigrao i zonski presing, koji je dao i rezultate, pa je grčki tim uspeo da se domogne produžetka.

U produžecima se Partizan dosta mučio u napadu, a trojka Papapetrua za 89:85, samo 38 sekundi pre kraja meča i definitivno je rešila pitanje pobednika.

Najefikasniji kod „zelenih“ bio je Papapetru sa 21 poenom, dok su po 15 dodali Kendri i Evans. U Partizanu najviše se istakao Ledej sa 17 poena, 15 je imao Madar, dok su dvocifreni bili Zagorac i Trifunović sa po deset.

U prvom meču dana Efes je sa ubedljivih 88:69 savladao Ulm.

Meč za treće mesto između Partizana i Ulm igra se u nedelju od 16 časova, dok će finalni duel od 19 sati igrati košarkaši Panatinaikosa i Efesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar