Alen Smailagić Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Partizan je povukao novi potez u odnosu sa jednim od glavnih sponzora "Telekom Srbija".

Crno-beli su neposredno pred meč ABA lige sa Megom odlučili da skinu logo MTS koji se nalazio na konstrukciji oba koša, tačnije na semaforu koji meri vreme.

Taj trenutak kada je Partizan odlučio da ne reklamira sponzora sa kojim je ugovor istekao krajem prethodne godine snimljen je u Areni i privukao je veliku pažnju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je to izgledalo pogledajte na snimku pred vama, a čuju se i aplauzi prisutnih…

Iako je prošlo više od 20 dana od početka 2024. godine, situacija između sponzora i Partizana nije razrešena, iako je Partizan znao da nosi logo i naziv ove firme na utakmicama ABA lige (koje prenosi televizija u vlasništvu sponzora). Tako je bilo i protiv Mege barem na dresu, ali sponzor nije video svoj logo na konstrukcijama koša.

Tako je čudna ljubav Telekoma i KK Partizan, odnosno njihova toksična veza dobila novu epizodu, inače veza je zasnovana na nadmetanju, potrebom za kontrolom, sukobima, nepostavljenim jasnim granicama i zabrani da se u komunikaciji koristi – ne. Partizanov sponzor, naime, ulaže novac u klub, verovatno da to nije mala suma, ali on bi zauzvrat da po potrebi kadrira, meša se u poslovanje kluba, ucenjuje, radi u interesu trećih lica i slično, što sigurno nije uloga „ponosnog sponzora“.

I ovo nije prvi put da Telekom pokušava da vodi Partizan i nije prvi put da pokušava da crno-bele disciplinuje nepotpisivanjem ugovora.

Kako je sve počelo?

Kao bomba je odjeknula vest da su košarkaši Partizana ostali bez jednog od glavnih sponzora, kompanije Telekom. Počevši od utakmice sa Asvelom u Evroligi, odigrane 2. janura, na dresovima Partizana nije bilo logoa sa oznakom MTS-a iznad imena igrača na dresovima koji je godinama tu stajao, kao ni reklame pored terena.

Tim povodom se oglašavao i Partizan.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

„U prvoj utakmici koju je Partizan odigrao u 2024. godini, crno-beli na svojim dresovima nisu imali prepoznatljiv logo MTS-a koji je kao sponzor, uz sitnije prekide, bio uz klub gotovo dve decenije.

Iz obaveza prema istini, dugogodišnjem partnerstvu, jedno vreme čak i naslovnom sponzorstvu na kojem je KK Partizan zahvalan kompaniji Telekom Srbija, klub želi da istakne činjenice:

Važeći ugovor je istekao 31.12.2023. godine i kao odgovoran klub koji poštuje pravila i finansijski fer-plej Evrolige, mi nismo u mogućnosti da reklamiramo sponzora sa kojim nemamo važeći ugovor.

Klub čvrsto veruje da je razlog iz kojeg ugovor nije blagovremeno produžen i time obezbeđen kontiuitet u oglašavanju zaista tehničke prirode i da će veoma brzo biti potpisan.

Kao što se moglo i primetiti, klub je privremeno uklonio logo sponzora sa opreme sa idejom da čim administrativne procedure budu okončane, logo bude postavljen na iste pozicije koje su MTS-u i pripadale“, navodi se u saopštenju.

Izgleda da „administrativne procedure“ još uvek nisu okončane…

BONUS VIDEO Najboljih 10 poteza utakmice Panatinaikos – Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare