Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Metalac iz Gornjeg Milanovca u meču 29. kola Superlige Srbije rezultatom 3:0 i tako napravili sjajnu uvertiru pred 164. večiti derbi.

Fudbaleri Partizana su prvi put pripretili u 4. minutu, kada je nakon kornera i akcije u kojoj su učestvovali Miloš Jojić i Lazar Marković, da bi u 7. Suma i Marković propusitli da rano zatresu mrežu rivala. Markovićev pokušaj sprečio je Mlađović kratko odbivši loptu ka Sumi u poslednjem trenutku, a ni internacionalac u dresu crno-belih nije uspeo da je provuče ispod Puletića.

Već u narednom napadu centaršut Holendera nije završio u golu pošto je Miljkovićev šut zaustavio Puletić.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon 11 minuta igre zatresla se mreža Metalca nakon šuta Markovića, ali je njemu prethodio ofsajd u kom se nalazio u momentu kada mu je Holender prosledio loptu.

Metalac nije uspevao da se izbori za iole ozbiljniju šansu sve do 30. minuta kada je Maksimović pokušao sa oko 25 metara, ali je Stojković bio odlično postavljen.

U 33. minutu centaršut Markovića Holender je pokušao makazicama da pretvori u gol, ali je reprezentativac Mađarske samo zasmetao Joviću, pa je ostalo 0:0.

Nije bilo uzbuđenja sve do završnice poluvremena, kada je glavnu reč preuzeo Mlađović. Prvo je oborio u kaznenom prostoru Holendera, ali je Grujić ostao nem u 42. minutu, a zbog protesta je Marković dobio žuti karton, da bi potom Mlađović u sledećem minutu neshvatljivo startovao nad Markovićem koji je uveliko već centrirao, oborio ga poprilično grubo, a Suma sa penala doneo vođstvo svom timu.

U drugom delu obe ekipe su imale u uvodnim minutima po jednu šansu, Metalac preko Vlakulgika a Partizan preko Sume, no golova nije bilo sve do 53. minuta, kada je Jojić iskoristio nepažnju gostiju, ukrao loptu i pogodio suprotan ugao gola Puletića, dok je pitanje pobednika rešio Marković nakon pasa Sume i sistencije Miljkovića u 58. minutu.

Ovom pobedom Partizan je vratio razliku na devet bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je ranije pobedila Napredak iz Kruševca sa 4:1, pa obe ekipe „večiti derbi“ dočekuju u više nego dobrom raspoloženju.

Superliga Srbije, 29. kolo

Partizan – Metalac 3:0 (1:0)

(Suma 44, Jojić 54, Marković 59)

Stadion Partizana

Bez gledalaca

Sudije: Danilo Grujić. Oliver Petrović, Stefan Vojnić

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović (od 66. minuta Urošević), Zdjelar (od 60. Šćekić), Jojić, Marković (od 60. Stevanović), Suma (od 66. Pavlović), Jović (od 46. Asano), Holender

Metalac: Puletić, Vlalukin, Rogač, Pecelj (od 59. Grbović), Vasiljević (od 71. Milićević), Krajišnik, Cvetković, Maksimović (od 59. Jokić), Zoćević (od 59. Kokir), Mlađović, Katanić (od 71. Luković)

Superliga, 29. kolo

Subota

Inđija – Rad 1:0 (0:0)

(Bastajić 63)

Javor – Bačka 1:1 (1:0)

(Pantić 4 – Pantić 77)

Radnik – Zlatibor 2:1 (0:0)

(Makarić 57, 59 – Krstić 82)

Napredak – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

(Milunović 73 – Katai 22, Falčineli 25, Ben 71, Pavkov 76)

Partizan – Metalac 3:0 (1:0)

(Suma 44, Jojić 54, Marković 59)

Petak

Voždovac – Mačva 0:0

Mladost – Radnički Niš 4:1 (0:0)

(Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84 – Trifunović 82)

TSC – Proleter 2:0 (1:0)

(Banjac 33, Lukić 89)

Vojvodina – Novi Pazar 1:0 (0:0)

(Mrkaić 66)

Čukarički – Spartak 5:1 (2:1)

(Jovanović 8, 30, Savić 47, 58 Tanasijević 54 – Šimura 45+2)

Kraj meča

Crno-beli su odneli pobedu protiv Metalca i sa 3:0 napravili najbolju uvertiru pred duel sa Crvenom zvezdom.

82′ Nema uzbuđenja u Humskoj

Pitanje pobednika je rešeno, crno-beli imaju blagu inicijativu, ali je utisak da obe ekipe samo čekaju poslednji zvižduk sudije Grujića.

76′ Korner za Partizan

Dobru akciju odigrali su crno-beli, Asano je pokušao ali je izblokiran pa je Partizan dobio korner nakon kog je, posle Jojićevog centaršuta, usledila gužva ali crno-beli nisu uspeli da pogode mrežu rivala.

74′ Holender visoko preko gola

Dobio je loptu Holender na petercu, pokušao je da šutira malo iskosa, ali je njegov šut završio visoko preko gola, pa je ostalo 3:0 za crno-bele. Mogoa je reprezentativac Mađarske da uposli mladog Pavlovića, ali je odlučio da sam završi akciju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

71′ I Lazetić izvršio dve poslednje promene

Šef struke Metalca izvukao je iz igre Katanića i Vasiljevića, dok su na terenu mladi Milićević i Luković.

66′ Još dve izmene u Partizanu

Ivana Obradovića zamenio je Slobodan Urošević, dok je umesto sume u igru ušao Lazar Pavlović.

60′ Izmene na obe strane

Trostruka izmena u Metalcu, Grbović umesto Pecelja, Jokić menja Maksimovića, dok je na terenu i Kokir umesto Zoćevića. Sa druge strane, Stanojević je u igru uveo Šćekića i Filipa Stevanovića umesto Lazara Markovića i Saše Zdjelara.

59′ Partizan vodi 3:0 nakon sjajne akcije

Suma je gurnuo loptu Miljkoviću u prostor, desni bek crno-belih centrirao a Lazar Marković iz srca kaznenog prostora prosledio loptu u mrežu.

54′ Jojić pogodio za 2:0

Iskoristio je nepažnju defanzivaca Jojić, „ukrao“ loptu, došao do kaznenog prostora i lepim udarcem u suprotan ugao gola Metalca duplirao vođstvo svog tima.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

47′ Šut Vlalukina otišao visoko preko gola

Povukao je loptu defanzivac Metalca, šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta završila nekoliko metara preko prečke gola Vladimira Stojkovića.

Počelo je drugo poluvreme

Na terenu je Takuma Asano, dok je igru napustio mladi Jović.

45′ Velika greška Puletića

Golman tima iz Gornjeg Milanovca poklonio je loptu crno-belima, ali je uspeo Zoćević da izblokira loptu na putu ka golu, pa je ostalo 1:0.

44′ Penal za Partizan

Crno-beli ipak dobili najstrožu kaznu! Neshvatljivo je Mlađović reagovao, bez razloga „odneo“ Markovića,  Grujić nije imao dilemu, pokazao na belu tačku, a Suma sa penala doneo vođstvo svom timu.

43′ Duel u kaznenom prostoru, nema penala

Bio je u duelu Holender sa Mlađovićem, gurnuo ga je fudbaler Metalca sa leđa, a sudija Grujić je pokazao da nema prekršaja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

41′ Korner za Partizan

Nakon intervencije Vlalukina lopta je završila u korneru, a iz akcije koja je usledila centaršut Markovića je završio u gol-autu.

35′ Prvi korner za Metalac

Šutirao je Krajišnik, Stojković dotakao loptu tek toliko da ona ne završi u golu već u korneru. Nakon prvog udarca iz ugla nije bilo šanse za Metalac.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

34′ Holenderove neuspele makazice sprečile Jovića da bolje reaguje

Bio je Lazar Marković u duelu sa jednim od fudbalera Metalca, uspeo je da iskoristi njegovu nepažnju i lošu postavku i dođe do lopte u kaznenom prostoru, potom je centrirao, Holender pokušao makazicama, ali ne samo da nije zahvatio loptu, već je zasmetao i mladom Joviću da sa pet metara prosledi loptu u mrežu.

31′ Prvi šut za Metalac, Stojković dobro postavljen

Prešli su gosti na polovinu Partizana, nakon kombinacije na oko 25 metara od gola lopta je stigla do Maksimovića, on uputio snažan udarac ali pravo u Stojkovića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

28′ Pritisak Partizana

Fudbaleri u crno-belim dresovima nisu uspeli da u dosadašnjem toku meča ozbiljnije priprete, izuzev prilike koju su imali Suma i Marković, ali pritiskom na poslednju liniju gostiju ne dopuštaju fudbalerima Metalca da vežu više od dva pasa.

25′ Centaršut Jojića, Puletić ponovo fokusiran

Treći put je nekadašnji vezista Kelna pokušao da centrira sa ivice kaznenog prostora, i po treći put je golman Metalca lako intervenisao.

24′ Nova šansa za crno-bele 

Moglo je da bude opasno u 23. minutu, centrirao je Marković sa desnog krila, ali je odbrana uspela da izbaci loptu iz kaznenog prostora.

18′ Mirniji period igre u Humskoj, Obradović se žali na povredu

Sem dva centaršuta Jojića nakon slobodnih udaraca koji nisu ugrozili mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca nije bilo ozbiljnije šanse, a navijače Partizana je uplašio Ivan Obradović, koji je nakon jednog duela sa Markom Zoćevićem ostao da leži na travi uz bolnu grimasu.

Ipak, nakon nekoliko minuta levi bek crno-belih je uspeo da smogne snage i ustane, pa će nastaviti utakmicu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

12′ Velika greška Holendera

Dobio je reprezentativac Mađarske loptu u prostor, mogao da bira gde će da šutira, on je odlučio da uposli Markovića. Nekadašnji krilni fudbaler Liverpula je uspeo da zatrese mrežu, ali je gol poništen jer je bio u ofsajdu kad mu je Holender uputio pas, pa je na semaforu ostalo 0:0.

8′ Prva velika šansa za Partizan, Marković i Suma prekombinovali

Loša postavka odbrane Metalca i sjajna lopta u prostor donela je Markoviću situaciju „jedan na jedan“ sa Puletićem, ali je Mlađović uspeo da interveniše i loptu skloni trenutak pre šuta. Ona je stigla do Sume koji je probao da je proturi ispod golmana tima iz Gornjeg Milanovca, ali nije uspeo.

Odmah potom usledio je novi centaršut, ali je Puletić uspeo da sjajnom intervencijom spreči da šut Holendera završi u mreži.

4′ Udarac iz ugla za crno-bele, Miljković neprecizan

Nakon intervencije odbrane Metalca lopta je završila u korneru, Jojić je kombinovao sa Lazarom Markovićem, nakon čega je ona stigla do Miljkovića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali neprecizno, pa je ostalo 0:0.

Dobro došli na prenos meča 29. kola Superlige Srbije između Partizana i Metalca na portalu Nova.rs!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar