Foto: STARSPORT

Još uvek postoje nesuglacie u srpskoj košarci.

Na seminaru čelnika Košarkaške lige Srbije i predstavnika srpskih klubova koji je održan na Staroj planini doneto je nekoliko veoma važnih odluka za srpsku košarku, nakon čega se pojavila najava da bi Partizan i Crvena zvezda mogli da napuste regionalno takmičenje kad budu dobili uverenje da će, bez obzira na rezultate u njoj, igrati Evroligu.

Partizan se zbog tih najava oglasio i demantovao je da uopšte postoji ideja da prekinu da se nadmeću u ovom takmičenju. Nakon toga se oglasio i sam KLS saopštenjem kako je Partizan bio uzdržan na sve osim na jedan predlog tokom ovog seminara.

PROČITAJTE JOŠ

Sada se oglasio i izvršni direktor Partizana Mlađan Šilobad, koji je naveo razloge što se ne slaže sa napuštanjem ABA lige.

„KLS liga koja se igra kod nas nije toliko jaka da bi omogućila igračima razvoj. Bio bi preveliki prelaz za njih da pređu da igraju iz KLS-a u Evroligu, a da ne pričamo o KLS ligi koja praktično i nije liga. Da ne pričam sad loše o ligi, ne mislim na ligu koja se igra tokom čitave godine, nego mislim na samu završnicu, koja praktično i nije liga. Imali smo situaciju prošle godine gde je Crvena zvezda odigrala dve utakmice protiv FMP-a, njihovog razvojnog tima i tako osvojila državno prvenstvo. Kakva je to liga? Da ne kažem sad, smešno je i pričati o tome“, počeo je Šilobad, pa nastavio:

„Liga se ponaša tako kao da su oni koji odlučuju o tome. Mogućnost da KLS dobije prohodnost u Evroligu, pogotovo ako Crvena zvezda i Partizan dobiju ‘A’ licence, onda je šansa vrlo mala, maltene nikakva. ABA liga, bar zbog toga što okuplja ceo region, ima tu neku snagu i veličinu da bi mogla da ima prohodnost, ali sama Srbija, možemo samo da sanjamo o tome. Nismo toliko veliki da bi imali uticaj na celu tu evropsku košarku i da bismo imali toliku snagu da dobijemo prohodnost iz naše lige. KLS liga je praktično privatna liga i zbog toga se Partizan ne slaže sa većinom stvari koje se tamo rade. I dok god KLS ne bude bio pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, mislim da nećemo nikada pričati o ozbiljnoj ligi“, rekao je Šilobad za „MaxBet radio“.

BONUS VIDEO Poceko u epizodi „lopta je kod mene, čime ćete da igrate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar