KK Partizan
KK Partizan; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je dobio kaznu.

Košarkaška liga Srbije se oglasila saopštenjem nakon što je Partizan odbio da igra plej-of Superlige Srbije. Objavljeno je da će Partizan morati da plati 1.812.000 dinara, te da je Željko Obradović, trener crno-belih, suspendovan na četiri susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Saopštenje prenosimo u celosti.

„- KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

– Treneru KK Partizan Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

– Službenom predstavniku KK Partizan Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

– KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

– Odgovornom licu u KK Partizan Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

– KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

-Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK Partizan, te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA. O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj“, stajalo je u saopštenju.

To znači da poslednja stavka odluke ukazuje da će se tek diskutovati o dodatnoj suspenziji Partizana i prebacivanja u niži ring, prema propozicijama takmičenja usled odustajanja od igranja.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare