Željko Obradović protiv Huventuda
Željko Obradović protiv Huventuda; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Željko Obradović, trener Partizana, odstupio je od svoje uobičajene retorike posle susreta sa Huventudom (68:67). Iako najčešće govori samo o timu, ovog puta je biranim rečima pričao o Kevinu Panteru, koji je rešio susret.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je pojasnio kako je tekla priprema za susret.

„Pripremali smo se za utakmicu kao i za svaku do sada, probali smo da shvatimo šta je najbitnije u igri Huventuda i da probamo da to sprečimo. Iz te ‘pik’ igre bilo je par lakih poena. Analizirali smo prvo poluvreme i iz te jedne situacije primili smo 11 poena, ali nije bio toliki problem odbrana koliko napad“, rekao je Obradović.

Pojasnio je i da je bilo problema zbog nedostatka komunikacije.

„U odbrani nije bila dovoljna agresija sa loptom u pojedinim trenucima, a u pojedinim trenucima bilo je i konfuzije oko toga koju odbranu igramo. Zato kažem da bi i igrači na klupi trebalo da slušaju, jer se često prave greške i ako ne slušaš dovoljno, onda praviš grešku. To je stvar koncentracije, mladosti i neiskustva u našem timu, ali insistiraćemo na tome, pa ćemo videti dokle ćemo da dođemo“.

Foto: Starsport

Govorio je i o slavlju navijača, ali i potezima Kevina Pantera.

„Velika pobeda za nas, posle tri četvrtine negativnog rezultata nismo odustali, borili smo se do kraja uz neverovatnu podršku navijača. Znači nam ova pobeda u emotivnom smislu, navijači su se radovali, svi smo se radovali, dobili smo velikog protivnika, koji je znao da igra dobro, igrao je dosta dobro celu utakmicu, ali na kraju je veliki igrač sa dva neverovatna šuta odlučio utakmicu. Ne volim da ističem igrače, ali istakao sam Pantera jer je zaslužio da se istakne. Potrebno je istaći šta je uradio, ali zasluga je čitavog tima što smo se vratili u utakmicu, a vratili smo se u utakmicu u prvim minutima te četvrtine bez njega, dakle odbranom. Dakle, može da se priča o timu“.

Pojasnio je i po čemu je to Partizan jedinstven u Evropi kada je pričao o radovanju Pantera i Zeka Ledeja.

„To samo pokazuje koliku želju imaju. Srećan sam kao trener što ih imam kao najiskusnije igrače, kao primer mojim momcima u svemu, od odnosa kako rade, kako se ponašaju, a verovatno je sad i to da su oni osetili ovo sa tribina. Kad neko tako reaguje, onda uživa u tome što radi. Kad sam prve razgovore sa njima obavio, pokušao sam da im objasnim, a oni znaju šta je Partizan. To je jedinstveno, Partizan je po tome jedinstven, ovakve atmosfere nema u Evropi. Znate koliko godina radim, to možda mogu da poredim sa navijačima Panatinaikosa, možda Makabija, ali nisu prestali da nas bore do kraja, utoliko je radost veća“.

Evrokup, 3. kolo

Grupa A

Turk Telekom – Slask 89:73

Hamburg – Andora 91:97

Trento – Lietkabelis 61:77

Partizan – Huventud 68:67

Grupa B

Burž – Promiteas 92:62

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Navijači Partizana priredili nezaboravnu atmosferu protiv Huventuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar