Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su u finalu "Istanbol kupa" od ekipe Fenerbahčea sa 89:62, po četvrtinama 22:10, 25:23, 29:15, 13:14.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je u polufinalu turnira bio bolji od ekipe Monaka u neverovatnom meču posle tri produžetka rezultatom 120:114, dok je Fener takođe nakon izuzetno neizvesne završnice bio bolji od Uniksa. Ipak, borba za trofej nije protekla u iole ozbiljnijem nadmetanju.

Bivša ekipa Željka Obradovića, koju sada sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, na samom početku meča je stavila do znanja crno-belima da želi pobedu, pa su lako stigli do dvocifrene razlike (10:0), što su do kraja prve četvrtine povećali na 22:10.

U drugoj deonici stigli su igrači turskog tima i do 27:10, no crno-beli su pokazali „znake života“ i prišli na minus od samo osam poena (34:26), ali je potom Fener ponovo zaigrao znatno bolje i pre kraja poluvremena stigao do 47:33, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom je viđena simultanka Fenera, prednost je rasla i do 30 poena (76:46). Poslednji nalet Partizan je imao u završnih deset minuta kada su prišli na minus od 21 poena, ali ne bliže od toga.

Na kraju, trijumf turskog tima od 27 poena prednosti i pokazatelj Željku Obradoviću da ga očekuje još dosta posla kako bi uspeo da ekipu dovede do nivoa potrebnog za osvajanje Evrokupa ili ABA lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare