KK Crvena zvezda, KK Partizan, Nemanja Nedović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli bi, ako pobede, postali prvaci regionalnog takmičenja prvi put od 2013. godine, u suprotnom se večiti vraćaju u Arenu za majstoricu.

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su u nedelju da pobede Partizan 91:78 u trećem meču finala ABA lige i ostanu u toj seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan ima još jednu meč loptu pred protivničkim navijačima, pre nego što se vrati pred svoje, ako za time bude bilo potrebe i ako dođe do majstorice kao lani.

Situacija je tada bila obrnuta, pa je tada Partizan jurio zaostatak i na kraju poklekao, dok je Zvezda sada u toj situaciji.
Duško Ivanović, trener crveno-belih, rekao je posle prvog meča da je siguran da će njegovi igrači pobediti Partizan, i tek u nedelju uveče su pokazali da mogu.

Jesu neki od lidera poput Fakunda Kampaca u pojedinim momentima nepotrebno forsirali šut za tri poena i promašivali, ali su bili bolji.

Igrali su sa više energije i to im je donelo rezultat u meču koji su obeležili i ispadi navijača kluba sa Malog Kalemegdana.

Pred početak meča su se neki od njih našli na terenu, vitlali su stolicama, a drugi su bacali predmete na parket na kom su se našle i staklene flašice.

Partizan vs Crvena zvezda Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Nakon što je meč počeo i pošto je poslato upozorenje da će se tribine prazniti, mogla je da se gleda sasvim dobra košarka sa mnogo borbe i kontakta.

Željko Obradović, trener Partizana, kazao je da je njegovoj ekipi u trećem meču presudila loša četvrta četvrtina.

„Čak i u tim momentima glavni problem je bio što nismo kontrolisali emocije i što smo gubili mnogo lopti. Kada se to prevede, jasno je da je Zvezda imala više poseda i zato su pobedili. Sada je 2-1 u seriji, sve je u redu, idemo dalje, to sam i rekao igračima“, kazao je Obradović.

Partizanu su probleme pravili i faulovi nekih od nosilaca ekipe, zbog čega su se Zvezdinim košarkašima otvorile bolje prilike za poentiranje.

Partizan vs Crvena zvezda Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Osim toga, Luka Mitrović je proigrao i podsetio na igrača sa završnog turnira KLS, a ekipa Duška Ivanovića je dobila više dvocifrenih strelaca, što je posebno trebalo Nemanji Nedoviću kao jednom od pouzdanijih napadača u dosadašnjem toku serije.

Ivanović je stoga imao više razloga za zadovoljstvo, jer je video i agresivniju odbranu njegovih igrača po cenu faulova. To će mu biti recept i pred okršaj koji najavljuje kao najtežu utakmicu.

„Iskoristili smo prvu utakmicu na našem terenu, pristup je bio drugačiji, imali smo agresivnost koja nas je krasila tokom cele sezone, pre svega na kraju Evrolige i početku plej-ofa ABA lige. To nismo imali u Areni, izgubili smo, iz utakmice u utakmicu igramo po malo bolje, ali znamo da će sigurno ova četvrta utakmica će biti najteža u seriji“, rekao je Ivanović i naglasio da tu njegovi igrači moraju da budu spremni.

Odgovor na pitanje hoće li to i biti daće večeras teren. Partizan će postati šampion ili će se Zvezda izboriti za majstoricu u četvrtak u Areni.

Crveno-beli bi, u slučaju da preokrenu u seriji, nastavili dominaciju koju je tokom prethodnih sezona uspela samo jednom (2018) da prekine Budućnost iz Podgorice.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde gađali igrače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar