Foto: KK Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u 8. kolu ABA lige sa 86:85, a posebno su dominirali Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena.

Tim Saše Obradovića ostao je jedini neporaženi u ABA ligi sa 8-0, crno-beli su sada peti sa 4-4, ispod plej-of crte i Mege (6-2), Mornara (6-1) i Cedevite Olimpije (5-1).

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je drame u završnici, iako je Zvezda u većem delu meča držala distancu od 10-ak razlike, zahvaljujući trojkama. Crno-beli su imali katastrofalan šut za tri, ali su uz Mozlija i Tomasa uspevali da ispariraju u reketu, pa je na kraju bilo 82:84.

Ipak, Zvezda je održala razliku za pobedu, iako je Partizan imao šut za pobedu. Ročesti je promašio trojku i Partizan je čak imao vremena da završi trijumfalno utakmicu. Miler Mekintajer je promašio flouter, pa je pobeda pripala crveno-belima.

Što se  tiče utakmice, prvo poluvreme svelo se na sledeći statistički podatak – Zvezda je ubacila devet trojki iz 17 šuteva, Partizan je imao katastrofalan učinak od 1-14 za prvih 20 minuta igre. Već na startu je trojkašku seriju, nadovezao se Lazić sa dva pogotka, crveno-beli su otišli na dvocifrenu razliku, ali je ulazak Mozlija uspeo da donese egal Partizanu.

Ofanzivni skok je počeo da funkcioniše u crno-belom taboru, Mozli je prikucao i uz pomoć Tomasa režirao preokret, pa je Partizan poveo košem Gordića. Mozli je još jednom potvrdio dominaciju u skoku, a pri 33:30, ukupno 17 poena zajedno su ubacili Mozli i Tomas, u 15. minutu. Onda je počeo novi pad Partizana, Zvezda je opet dobila trojke kao adut u igri, i to se naročito osetilo u poslednjem napadu.

Ročesti je prvo bio precizan sa distance, a onda je Gordić bio neoprezan na samo tri sekunde pre poluvremena, misleći da ga niko neće napasti. Zaboravio je na bivšeg saigrača Voldena, koji mu je oteo loptu i pogodio novu trojku za 40:50, usput je bio i najefikasniji igrač sa 10 poena.

Lojd je podelio pet asistencija za poluvreme, ali se i povredio, u problem je ušla i centarska linija – O’Brajant, Teri i Rit su napravili po tri lične, a Dangubiću je na drugoj strani uspelo da napravi četiri faula za 8 i po minuta na terenu.

Drugo poluvreme su trojkama otvorili Dangubić i Tomas, Partizan je onda prišao na šest poena razlike, ali je Zvezda uzvratila veoma brzo istim i proverenim oružjem, prelomio je Lojd kada je pogodio trojku, pa iz prodora položio za osetniju razliku. U jednom trenutku, Zvezda je imala 14 trojki i 12 pogodaka za dva poena, pa crno-beli nisu mogli da se približe, usput su ušli u ozbiljan problem kada su i Zagorac i Dangubić imali po četiri faula.

I pored toga, Partizan je uz dobre role Pejdža i Mekintajera uspeo da „zakuva“ i donese egal, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Partizan – Crvena zvezda 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)

Sudije: Radović, Boltauzer, Petek Hala: Ranko Žeravica Gledalaca: bez publike

Partizan: Miler Mekintajer 15, Zagorac 12, Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 9, S. Janković, Veličković, N. Janković 3, Tomas 19, Trifunović, Mozli 13

Crvena zvezda: O’Brajant 9, Ročesti 8, Hol 5, Volden 16, Lojd 18, Davidovac 7, Lazić 6, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić Kuridža 10, Teri 7

 

Foto: Sofascore.com

Tok meča

40′ Kraj! Partizan je poklekao iako je imao šut za pobedu

Pri 85:86, trošila je Zvezda svoj poslednji napad i promašio je Ročesti, a Miler Mekintajer je posle skoka krenuo u kontru i promašio flouter za senzacionalni preokret!

38′ Mekintajer spustio na 4 razlike!

Slobodna bacanja donose novu dramu, Mekintajer je iznudio bacanja preko Davidovca.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

37′ Opet je neizvesno!

Nije velika razlika +6, Zvezda je sve opreznija, pa je i O’Brajant dugo gradio poziciju za šut i pogodio, vratio je Pejdž. Onda je Dangubić napravio peti faul, u igru je ušao Zagorac.

35′ Trojka Lojda, pa Tomasa

Petnaestu trojku Zvezde pogađa Lojd, Tomas je uzvratio istom merom. Onda je Mozli zakucao na pas Gordića za 74:80, razbesneo je Obradovića, koji je uzeo tajm-aut.

34′ Ređaju se faulovi…

Lazić i Volden sada imaju po četiri, nisu samo crno-beli u problemu!

33′ Teri prikucava

Po običaju, svi pokušavaju da Terija uposle alej-upom, nije uspeo Volden, ali je Teri iz doskoka prikucao za +10.

32′ Tehnička za crno-bele

Posle tehničke, Mozli je bio precizan sa linije penala kada ga je faulirao Jagodić Kuridža – 67:75.

30′ Ne odustaje Zvezda od trojki!

Nastavlja se serija Zvezde 13. i 14. trojkom, pogodili su Jagodić Kuridža i Davidovac! Odgovorio im je Mekintajer za 65:74.

28′ Još jedna mini serija Partizana, pa trojka Voldena!

Na 59:68, Zvezdu je odveo Volden! Motivisan je protiv bivšeg tima, čim su prišli crno-beli, ubacio je trojku posle ofanzivnog skoka O’Brajanta.

26′ Žestoka borba pod koševima, Lojd se razbudio za povratak veće razlike

Lojd je u naletu, ubacio je trojku, pa iz prodora pogodio za povratak razlike – 54:65, Filipovski uzima tajm-aut. U Partizanu, i Zagorac i Dangubić imaju po četiri penala sredinom treće četvrtine, kada je Zvezda otišla opet na dvocifren plus.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

25′ Crno-beli spustili razliku na šest poena

Držali su se sad igre u reketu domaćini, i Dangubić je imao koš sa poludistance, pa je Partizan ozbiljnije prišao pri 52:58.

23′ Partizan ubacio dve trojke

Posle 1-13, crno-beli su ubacili dve trojke na startu 2. poluvremena! Tako su i došli do 46:56.

20′ Zvezda je vezala dve trojke!

Vodi Zvezda sa 50:40, posle trojke Ročestija, Volden je ukrao loptu Gordića i ubacio novu trojku za +10!

19′ Teri je imao sreće

Janković ga je faulirao nepotrebno, jer mu je lopta već bežala u aut zbog lošeg dodavanja Ročestija. Jedno je bacanje iskoristio za 38:42, onda je Mekintajer promašio trojku.

Po tri lične ima Zvezdina centarska linija, i Džoni O’Brajant, i Duop Rit, i sada poslednji Emanuel Teri.

18′ Sada je Partizan u „crnom“ periodu

Mnogo je faulova u drugoj deonici, a Partizan je sad u krizi, Zagorac je poslao Voldena u aut i doneo mu slobodna bacanja – 36:41!

17′ Zvezda vratila prednost

Dugo je trebalo Zvezdi da opet povede, Davidovac je zaslužan, ali i Partizan katastrofalnim šutem za tri (1-11)! Samo je Zvezda u problem ušla jer po tri faula imaju Rit i O’Brajant. Uzvratio je crveno-belima nekadašnji igrač Dangubić, čak četiri faula napravio je za osam i po minuta na parketu!

16′ Hol doživeo težak udarac

Pri 34:33, dugo je ležao Lengston Hol. Nezgodno je doskočio posle duela sa Tomasom, ustao je uz pomoć Davidovca i otišao do klupe.

15′ Potpuni egal!

Tomas pogađa uz odličan blok Pejdža, uz Mozlija je najzaslužniji za vođstvo Partizana, zajedno su ubacili 17 od 33 poena. Iz narednog napada, O’Brajant pogađa trojku za 33:33! Skupila se u potpunosti odbrana Partizana u reketu, usamljeni šuter je na pas Hola imao dovoljno vremena da se koncentriše i pogodi, pa je Filipovski uzeo tajm-aut.

14′ Zvezda morala da odustane od trojki

Uspeo je O’Brajant još jednom da iznudi faul u napadu, Tomasa je nadmudrio, a onda je Zvezda pokazala da mora odustati od trojki, Hol je iz prodora položio za 29:28.

13′ Nervozan je Obradović, Partizan vodi

Pogodio je Gordić za prvo vođstvo Partizana! Onda je i Mozli potvrdio dominaciju u skoku za 29:26.

12′ Mozli doneo poen razlike, Hol se razigrao

Pogodio je Mozli i naterao Obradovića da uzme tajm-aut, pri 23:24. Onda je četvrtom asistencijom Hol napravio odstupnicu, uposlio je Terija.

11′ Volden prekinuo niz Partizana, pa poklonio tri bacanja

U centru je pažnje Volden, bivši košarkaš Partizana je pogodio flouter, pa promašio trojku. Onda je faulirao Pejdža i doneo mu tri slobodna bacanja, usput i ustupio mesto Lojdu. Pejdž je ubacio dva slobodna bacanja.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

10′ Kraj prve deonice!

Probao je Pejdž da gađa preko ruke za tri, a onda je Tomas uspeo da se izbori za koš uz faul, i to kada je leđima bio okrenut košu. Nije uspeo samo da još bacanje pretvori u novi poen, ali je Zagorac u novom napadu pogodio uz novi faul. Dobrić je tu probao da napravi blokadu i nije se proslavio,

9′ Trojka Voldena

Opet je Partizan podbacio u defanzivnom skoku, Volden je promašio za tri, pa dobio opet loptu i „ispalio“ je za 11:22! Tek onda je i Partizan ubacio prvu trojku preko Gordića.

8′ Prikucava Mozli!

Prvi momenat koji je prodrmao crno-beli, Mozliju su prikucavanja iz ofanzivnog skoka zaštitni znak, to je još jednom pokazao za 11:19.

7′ Ispunio je Partizan bonus

Zagorac je faulirao Davidovca, crno-beli su u problemu. Onda je Davidovac promašio trojku, lopta je potom otišla u aut i pripala je domaćinima.

6′ minut – Četvorostruka izmena Zvezde

Ušli su Rit, Davidovac, Volden i Ročesti, koji pogađa čak petu trojku za crveno-bele!

5′ Četvrta trojka Zvezde, opet Lazić

Promašio je Dangubić trojku kada je bio usamljen, a Lazić je to kaznio za 5:16.

4′ Zvezda u seriji!

Samo još jedno bacanje pogodio je Partizan preko Tomasa, Zvezda je brzo otišla na 3:8, usput je Lazić iznudio ofanzivni faul Mekintajera, koji je potom još jednom u napadu došao do lične greške.

Uveo je ekipu u problem i Filipovski je napravio dvostruku izmenu, u igri su se našli Gordić i Mozli umesto Jankovića i Mekintajera. Sa druge strane, O’Brajant je uspeo da se dobro pokaže u odbrani. Nakon toga, Zvezda je povela sa 5:13 trojkom Lazića, trener Partizana je reagovao tajm-autom.

2′ Jagodić Kuridža ubacuje trojku

Centar crveno-belih se izvukao na trojku i pogodio za prvo vođstvo, prethodno je Zagorac promašio preko ruke, dobro je bio čuvan, a ofanzivni skok je tada podbacio crno-belima.

1′ Partizan prvi do koša

Nema navijača, nema tenzije, a Janković je prvi poentirao iz zicera, Zvezda je izjednačila preko ofanzivnog skoka Jagodić-Kuridže.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar