KK Partizan, Uroš Trifunović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Zek Ledej
KK Partizan, Uroš Trifunović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Zek Ledej; Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport

Prvo poluvreme Crvene zvezde i Partizana bilo je potpuno drugačije od očekivanja navijača. Crveno-beli su došli do ubedljive prednosti 49:28, a "parni valjak" će dugo analizirati gde su napravljene greške. Jedan podatak se posebno istakao.

Nijedan srpski igrač u dresu Partizana nije postigao ni poen u prvom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Da sve bude utoliko gore srpski igrači su imali samo dva pokušaja. Pokušao je jednom Uroš Trifunović i jednom Balša Koprivica, dok Aleksa Avramović i Nemanja Dangubić nisu uputili nijedan šut ka košu rivala.

Doduše, Alen Smailagić, starter Partizana, povredio se na prethodnom meču sa FMP, pa na njega nije mogao da računa trener Željko Obradović.

Ipak, ovaj podatak dobija dodatnu težinu kada se setimo da su crno-beli pre početka sezone najavljivali da žele da imaju tim sastavljen od 12 srpskih igrača, ali se od toga odustalo.

Istakao je Žoc krajem juna da bi voleo da ima svih 12 igrača iz Srbije, ali svestan je da to možda i nije realno.

„Želja svih nas je da napravimo ekipu da vodimo računa o onome što je Partizan uvek bio: Avangarda u evropskoj košarci. Znači da moramo da dovedemo neke mlade igrače, bez ikakve dileme bih bio najsrećniji kada bih imao 12 srpskih igrača, koliko je to realno i moguće je pitanje na koje ćemo imati odgovor u narednom periodu. Sve ostalo je iluzorno pričati o tome, sve informacije ćete imati kada uradimo bilo kakav potez. Dobio sam informacije o statustima nekih igrača, da vidimo ko od njih zadovoljava neke kriterijume, da dobro razmislimo, da razgovaramo sa njima, da čujemo njihovo mišljenje, nekih mladih igrača, nekih iskusnijih, drugih koji su iz bilo kog razloga spremni da idu u neki drugi klub, a ne u Partizan. O svemu tome ćemo se truditi da damo informacije o tome.“

Sportski direktor Zoran Savić je istakao da već rade na novom timu, te da će Ognjen Jaramaz najverovatnije napustiti klub.

„Ideja je da imamo najbolje moguće domaćih igrače, videćemo koliko će to biti moguće s obzirom na nedostatak domaćih igrača. Znaju oni ideju našu da treba da bude okosnica tima i u budućnosti, razlog je bio da Jaramaz želi da igra Evroligu i planiramo ekipu bez njega“, iskren je bio Savić krajem juna.

BONUS VIDEO Bizaran razlog prekida meča Zvezde i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar