Košarkaši Crvene zvezde osmi put u istoriji kluba osvojili su trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom u finalu rezultatom 85:68.

Furiozno je Zvezda ušla u meč, nakon uvodnih promašaja košarkaša oba tima Nejt Volters je pogodio za dva, potom i trojku, nadovezali su se Nikola Kalinić trojkom te Ostin Holins flouterom za 10:0. Raspucao se u tim trenucima Kevin Panter, pogodio dve trojke, a kada su crno-beli serijom 11-3 prišli na 13:11, Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut.

PROČITAJTE JOŠ

Ispostavilo se to kao pravi potez, pošto je Stefan Marković vezao pet poena, potom je i Luka Mitrović poentirao, dok je konačnih 20:13 nakon prve četvrtine postavio Matijas Lesor atraktivnim zakucavanjem.

Gotovo tek što je počela druga četvrtina, Zvezda je otišla na 14 poena viška. Nakon trojke Holinsa, potom poena Voltersa i još jednog koša Holinsa, crveno-beli su Željka Obradovića naterali da zatraži tajm-aut pri rezultatu 27:13, pa je usledio odgovor u vidu serije 7-2 crno-belih.

Dobio je u tim trenucima Dejan Radonjić tehničku grešku, što je propisno iznerviralo njegove pulene koji su zaigrali kao u transu, pa je Dejan Davidovac sjajnom fintom kojom je Zek Ledej „zaplivao u prazno“ pogodio flouter, nadovezao se Marković sa još pet vezanih poena, da bi dvojica Nikola, Kalinić i Ivanović, sa linije za slobodna bacanja doneli 44:24, dok je na poluvremenu razlika bila ogromnih i u najmanju ruku neočekivanih 21 poen – 49:28.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je početkom treće četvrtine, nakon što je Zvezda otišla na +23, uspeo da se kako-tako vrati, smanji na 17 poena minusa, ali su crveno-beli na sve nalete crno-belih imali odgovor u vidu trojki Kalinića, Voltersa, da bi „tačku na i“ stavio Stefan Marković trojkom.

Na kraju, 17 poena viška za crveno-bele, a koliko teško je poraz pao navijačima tima iz Humske pokazuje i događaj iz završnice meča, kada su zapalili ložu u kojoj se nalazio Ostoja Mijailović, zbog čega je prvi čovek Partizana morao da je napusti, posle čega se nije ni vraćao.

Takođe, meč je ranije završio i Dejan Radonjić zbog dve tehničke greške u završnici treće četvrtine.

Zvezdu je do trofeja predvodio Nikola Kalinić sa 18 poena, Holins je dodao 15, a Volters i Marković 13, odnosno 13, dok je kod Partizana najbolji bio Matijas Lesor sa 19 poena, a Panter je dodao 14.

Crvena zvezda – Partizan 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22)

Dvorana: Čair. Sudije: Jovčić, Juras, Glišić

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić, Kalinić 18, Dobrić 9, Holins 15, Ivanović 4, Marković 13, Vajt, Kuzmić 5

Partizan: Panter 14, Kurucs 9, Vukčević, Ledej 10, Zagorac, Avramović 4, Koprivica, Dangubić, Miletić, Mur 11, Lesor 19, Trifunović 1

40′ Kraj!

Crvena zvezda je pobednik Kupa Radivoja Koraća, pošto je u finalu slavila protiv Partizana 85:69

Haos na tribinama

Navijači Partizana zapalili su ložu u kojoj se nalazio predsednik crno-belih, zbog čega je morao da napusti ložu.

37′ Razmena trojki – 81:61

Na Panterova tri slobodna bacanja odgovorio je Kalinić trojkom, na još jedan pogođen šut sa distance Partizanovog Amerikanca odgovorio je Zvezdin, a Voltersovim poenima prednost je vraćena na 20 poena.

36′ Kasno se raspucao Kevin Panter – 78:58

Nakon što je bio precizan za dva, pogodio je i sva tri penala nakon Mitrovićevog faula pri šutu za tri poena. Odgovorio je Kalinić trojkom.

35′ Sjajan potez Kalinića – 74:53

Mitrović je zamalo promašio, ali je njegov promašaj Kalinić sjajnom reakijom sproveo u koš. Odgovorio je Panter sa poludistance.

34′ Dobrić prekinuo seriju Partizana – 72:51

Vezali su crno-beli pet poena pre nego što je Dobrić trojkom vratio razliku na 21 poen.

32′ Počela poslednja četvrtina – 69:47

Zvezda sjajna, Dobrić vezao četiri poena, crveno-beli čuvaju ogromno vođstvo.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

30′ Kraj za Radonjića, Zvezda na +21 – 67:46

Trener Crvene zvezde dobio je drugu tehničku grešku pred posledji napad svog tima u trećoj deonici zbog čega je isključen, a poenima Dobrića tim sa Malog Kalemegdana ima 21 poen viška pred završnih deset minuta.

28′ Nastavlja se slobodan pad Partizana – 62:43

„Nudi“ se Zvezda, Partizan ne koristi svoje prilike, crveno-beli u završnici imaju višak od 19 poena.

26′ Tehnička za Obradovića – 60:42

Bio je Partizan u naletu, uspeli su da se obrane crno-beli, Žoc je tražio korake nešto žustrije i zaradio tehničku, nadovezao se i Koprivica koracima i faulom u napadu, dok je precizan bio Kalinić za dva i povratak na +20. Odgovorio je Lesor.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24′ Trojka Mura, Partizan pokazao znake života – 57:40

Serija Partizana nakon trojke Mura i zakucavanja Ledeja, Radonjić tražio minut odmora.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

23′ Kurucsova sjajna trojka pa očajan faul – 57:38

Prvo je pogodio trojku, ali je odmah potom faulirao Holinsa pri šutu za tri poena.

22′ Zvezda na +22 – 54:32

Pogađa Holins i iz igre, i sa penala.

21′ Bizarna nezgoda Nejta Voltersa – 51:30

Volters je poentirao uz faul, ali je tom prilikom doživeo i krajnje bizarnu nezgodu. Njemu je pri jednom duelu ispalo kontaktno sočivo, zbog čega je morao da napusti igru. Što se poena tiče, precizan je bio Mur za Partizan.

21′ Počela je treća četvrtina – 49:28

Kalinić i Marković su najbolji sa po deset poena kod Zvezde, kod crno-belih prednjače Panter, Kurucs , Mur i Lesor sa po šest poena.

20′ Zvezdina prednost nakon prvih 20 minuta +21 – 49:28

Ovo niko nije očekivao… Crveno-beli u svim parametrima razbijaju crno-bele. Iskoristili su prostor koji su dobili na početku meča, razigrali se, a Obradovićevi puleni imaju velikih problema da odgovore na agresivnost Radonjićevog sastava.

18′ Kalinić čuva Zvezdi ogromni plus  – 44:24

Precizan je sa penala, nadovezao se Ivanović, Zvezda ima +20.

17′ Tri penala za Kalinića, Zvezda sve ubedljivija – 41:22 

Lesor je napravio faul nad Kalinićem pri šutu za tri poena, lopta je „iscurela“, ali je dobio šansu da šutne tri vezana slobodna bacanja.

15′ Majstorija Davidovca, rapsodija Markovića, Partizan u nokdaunu – 36:20

Prvo je Davidovac fantastičnom fintom poslao Ledeja u prazno, prošetao se i pogodio flouter, nadovezao se Marković sa pet vezanih poena, dok crno-beli svoje napade neretko završavaju katastrofalnim rešenjima, pa su tako po drugi put Panter i Ledej „prodali“ čistu loptu.

13′ Vajt i Volters vraćaju Partizan u igru – 29:20

Dva puta su košarkaši Zvezde dopustili igračima Partizana da poentiraju uz faul, pa su crno-beli preko Lesora i Mura uhvatili priključak.

12′ Sjajan početak druge četvrtine za Zvezdu, Obradović morao da reaguje – 27:13

Pogodio je Holins trojku, nadovezali su se Volters i Holins, pa je sa klupe crno-belih zatražen tajm-aut.

10′ Zvezda ponovo na +7 – 20:13

Nakon tehničke greške koju je zbog protesta dobio Dejan Radonjić Zvezda je ponovo uhvatila sjajan ritan, pre svega zahvaljujući pet poena Stefana Markovića, koji je pogodio za dva, pa za tri, nadovezao se Mitrović laganim polaganjem, a zakucavanjem Lesora crno-beli su smanjili na sedam poena minusa.

Foto: Starsport

8′ Tajm-aut Radonjića – 13:10

Na Zvezdinih 10-0 uzvratio je Partizan svojom 11-3, a trener crveno-belih je zatražio minut odmora.

7′ Dve trojke Pantera, Kalinić uzvratio – 13:8

Raspucao se Kevin Panter, pogodio dva šuta za tri poena nakon što je Mur postigao prve poene za crno-bele, ali je i Kalinić bio precizan.

Bakljada u Nišu

Foto: Nova.rs

6′ Zvezda već ima dvocifren plus – 10:0

Pogodio je trojku i Kalinić, nakon nove sjajne odbrane nadovezao se Holins flouterom, pa je Obradović zatražio tajm-aut.

4′ Evo prvih poena, serija Voltersa – 5:0

Sjajno Zvezda igra odbranu, iz toga je došao i kontranapad i lagana realizacija Voltersa za 2:0. U narednom napadu je pogodio trojku.

2′ Loš šut oba tima na početku

Novi promašaji na obe strane, ne pogađaju Holins i Volters za Zvezdu, ni Panter i Kurucs za Partizan.

1′ Po nerealizovan napad na početku meča

Prvi napad Zvezde okončan je faulom u napadu Voltersa, ali nije pogodio ni Ledej.

Dobro došli na prenos finalnog meča Kupa Radivoja Koraća za sezonu 2021/2022 na portalu Nova.rs!

Crvena zvezda brani trofej osvojen u Novom Sadu 2021. godine, dok je Partizan osvojio poslednji finalni turnir održan u Nišu 2020.

20.55 Uvrede za Obradovića

Navijači Crvene zvezde su trenera Partizana dočekale salvom uvreda.

20.40 Čair pun, atmosfera u Čairu vrela

Na tribinama se nalaze navijači oba tima, a atmosfera je, u najmanju ruku, vrela.

20.25 Put „večitih“ ka finalu

Crvena zvezda je u četvrtfinalu bila ubedljia protiv Radničkog iz Kragujevca (103:59), potom je savladala Megu u polufinalu 72:53. Sa druge strane, izabranici Željka Obradovića su nakon nešto sporijeg prvog poluvremena blago rečeno pregazili Borac iz Zemuna 101:48, potom su umalo od gotovog napravili veresiju i ispustili za dva minuta 11 poena prednosti protiv FMP-a, ali su na kraju ipak zabeležili pobedu 92:89 nakon promašenog šuta za produžetak Nenada Nerandžića.

20.04 Zagrevanje dva tima pred finale

Košarkaši Zvezde i Partizana izašli su na parket „Čaira“ i počeli sa zagrevanjem pred finale Kupa. Već tada su tribine bile solidno popunjene, a stalno su dolazili novi igrači.

Pored terena se u trenerci našao i Alen Smailagić, koji se potvrdio na prethodnom meču sa FMP.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

19.45 Gužva ispred „Čaira“

Iako je utakmica trebalo da počne tek za 75 minuta ispred niške dvorane su se već nalazili navijači, a neki su već ulazili u „Čair“. Čuju se pristalice oba kluba, a uglavnom su to grupe od troje do petoro ljudi.

Navijači ispred Čaira
Foto: Nova.rs
Navijači ispred Čaira
Navijači ispred Čaira; Foto: Nova.rs

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale

Četvrtak

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 103:59

Mega – Zlatibor 84:57

Petak

FMP – Borac Čačak 88:77

Partizan – Borac Zemun 101:48

Polufinale

Crvena zvezda – Mega 72:53

Partizan – FMP 92:89

Finale

21.00 Crvena zvezda – Partizan

BONUS VIDEO Ulazak igrača na teren u meču FMP-a i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar