Željko Obradović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Željko Obradović, novi trener Partizana, i Zoran Savić, sportski direktor crno-belih, govorili su o tome kako će izgledati ekipa "parnog valjka" u sledećoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Savić je istakao da već rade na novom timu, te da će Ognjen Jaramaz najverovatnije napustiti klub.

„Ideja je da imamo najbolje moguće domaćih igrače, videćemo koliko će to biti moguće s obzirom na nedostatak domaćih igrača. Znaju oni ideju našu da treba da bude okosnica tima i u budućnosti, razlog je bio da Jaramaz želi da igra Evroligu i planiramo ekipu bez njega.“

Istakao je da bi voleo da ima svih 12 igrača iz Srbije, ali svestan je da to možda i nije realno.

„Želja svih nas je da napravimo ekipu da vodimo računa o onome što je Partizan uvek bio: Avangarda u evropskoj košarci. Znači da moramo da dovedemo neke mlade igrače, bez ikakve dileme bih bio najsrećniji kada bih imao 12 srpskih igrača, koliko je to realno i moguće je pitanje na koje ćemo imati odgovor u narednom periodu. Sve ostalo je iluzorno pričati o tome, sve informacije ćete imati kada uradimo bilo kakav potez. Dobio sam informacije o statustima nekih igrača, da vidimo ko od njih zadovoljava neke kriterijume, da dobro razmislimo, da razgovaramo sa njima, da čujemo njihovo mišljenje, nekih mladih igrača, nekih iskusnijih, drugih koji su iz bilo kog razloga spremni da idu u neki drugi klub, a ne u Partizan. O svemu tome ćemo se truditi da damo informacije o tome.“

Na pitanje da li bi u klub mogli da dođu neki miljenici navijača, Obradović se najpre našalio, a onda i dao detaljan odgovor.

„Moram da pozovem navijače da vidim ko su njihovi miljenici, pa da potpišemo njih 100 (smeh). Da napravimo anketu, pa da vidimo ko šta voli, pa da zovemo drugu trojicu da vidimo ko će biti prva postava (smeh). Razmišljaćemo o svim igračima za koje je realno da obuku dres Partizana, svestan sam da sam došao u klub koji ima svoje limite, kao i ostali klubovi. Probaćemo da se uklopimo u sve što je realno. Veseli ima ugovor sa Fenerom, a ne bi bilo ni korektno da pominjem koliki je njegov ugovor. To kao varijanta ne postoji. Micov je pre neki dan izašao iz ugovora, pogledaćemo koliko je njegov ugovor, razgovaraćemo. Vesterman je izašao iz ugovora sa Barsom, razgovaraćemo. Ne mogu da odem kod predsednika da tražim nešto, pa da se posle skinemo Zoran i ja. Moramo da napravimo balans, da imamo dobre odnose, da igrači budu svesni da su kvalitetni jer su tim. Ne možemo da platimo nekog igrač ne znam koliko, a da drugi igra za semenke i kikiriki. To nije korektno, šta ćemo da uradimo, imaćete informaciju, budite sigurni. Imao sam pozive za neke intervujee, ako mogu da imam razumevanje u prvom periodu, posle ćemo videti. Treba mi vremena da gledam igrače, videe, ja sam čovek koji ne voli da priča mnogo jer to preraste u ‘trlja baba lan’. Nisam ni preterano zanimljiv, da sam mnogo zanimljiv kada izađem na teren da radim sa igračima“, završio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar