Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde nakon vezanih pobeda nad Himkijem, Partizanom i Cibonom, putuju u Atinu gde ih u petak očekuje meč 30. kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Utakmica u dvorani OAKA igra se od 20 časova, a odmah nakon toga sledi put u Podgoricu.

Meč sa „zelenima“ donosi crveno-belima još jednu jaku utakmicu u zgusnutom kalendaru, jer ih već u nedelju očekuje i gostovanje Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni protiv tima koji je u dobroj formi, odigrali su dobar meč protiv Makabija, i u domaćem protiv prvenstvu su bili superiorni. Dobili su veliko pojačanje u Hezonji, Ti Džej Brej je takođe stigao, novi trener Odet Kataš je tu i to su krupne promene u odnosu na tim sa kojim smo igrali prvu utakmicu u Beogradu. Što se naš tiče, Davidovac je bolestan, doba vest je da nije korona u pitanju, i one ne putuje sa nama, svi ostali idu za Atinu“, rekao je trener Dejan Radonjić.

I do sada je imao dosta problema sa sastavom, te uklapanjem igrača koji su bili dugo van terena (Volden, Rit, Noko, Hol) i svakodnevnim povredama (Dobrić, Uskoković).

„Raspored je takav, imamo 12 mečeva u martu, ali stvari gledamo drugačije, od danas do poslednje utakmice u ligaškom delu ABA lige (19. april) čeka nas 12 utakmica. Svesni smo da je ritam izuzetno naporan, u sedam dana igramo 4 utakmice koje su intenzivne i bitne, i to iziskuje mnogo napora. Uspeli smo da budemo dosta dobri u poslednjim duelima, a ono što nas uvodi u razmišljanje je situacija oko povreda, bolesti… Jednostavno, već sam o tome pričao, predugo to traje, ali idemo u Atinu, o tome razmišljamo sada“, naglasio je Radonjić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ovo će biti 14. duel dva kluba, trenutni skor je 7-6 za Panatinaikos, a u poslednjem duelu koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone bilo je 74:71 za crveno-bele.

Zvezdin centar Ognjen Kuzmić igrao je svojevremeno za PAO i dobro poznaje klub iz Atine.

„Nema mnogo priče, spremamo se, ekipa Panatinaikosa ima odlične igrače, tu smo da damo sve od sebe i da se borimo. Njima ta utakmica dosta znači, tim je popunjen na svim pozicijama, doveli su i neke nove igrače u međuvremenu, novi je i trener Kataš. Naše je da odigramo što bolje i da damo sve od sebe“, rekao je Kuzmić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar