Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Grčki Panatinaikos objavio je da je Dejan Radonjić novi trener tog kluba i da će posle uspešnog perioda u Zvezdi preći u redove atinskog velikana.

Odmah po objavljivanju ove informacije krenulo se sa spekulacijama o pojačanjima, pa je ugledni košarkaški portal „Jurohups“ objavio informaciju da je na meti grčkog kluba i srpski centar Filip Petrušev.

PROČITAJTE JOŠ

I Radonjić i Petrušev imaju zajedničkog agenta, pa su mnogi povezali dolazak crnogorskog trenera sa dovođenjem srpskog centra.

Petrušev se več neko vreme spominje kao želja Crvene zvezde i Partizana, a centar Efesa koji će sigurno napustiti klub u kojem se nije naigrao ostao je nedorčen po pitanju svoje budućnosti.

„Sigurno neću da ostanem u istoj ekipi. Moji planovi vezani su za reprezentaciju, za ove dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Posle toga imam obaveze u Americi, idem na Letnju ligu i igraću za Filadelfiju koja me je draftovala prošle godine. Posle te Letnje lige znaću da li su mi planovi vezani za Evropu ili za Ameriku, što se tiče sledeće sezone“, rekao je Petrušev.

Pitanje o eventualnom izboru između Zvezde i Partizana je bilo neizostavno, a on je dao pomalo zagonetan odgovor.

„Manje su bitne moje lične želje. Kada biram klub više gledam šta mi taj klub nudi u smislu igre, minuta, situacije unutar ekipe i po tome se vodim. Počeo sam profesionalnu karijeru, moram svoje želje da stavim sa strane“, istakao je Petrušev.

On se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije u Letoniji gde je očekuje meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a potom i susret sa Belgijom u Nišu.

Dejan Radonjić sa osmehom nakon skandiranja navijača sa tribina
Foto; Nova.rs

Petrušev je „američki” proizvod, pošto je igrao u srednjim školama u SAD. a zatim na čuvenoj Gonzagi od 2018. do 2020. i istovremeno bio ključni akter uspeha U18 Srbije koja je osvojila dva uzastopna Evrobasketa 2017. i 2018. godine.

Izabran je na 50. mestu od strane Filadelfija Siksersa na draftu 2020. godine, a kasnije je profesionalnu karijeru započeo u Megi.

Odatle je prešao u Efes, sa kojim je osvojio Evroligu u svom rodnom Beogradu. Nije igrao na Fajnal-foru.

Petrušev nije „uhvatio“ Efes Anadolu, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Iza Plejsa i Danstona (mnogo puta i iz Singltona), našao je kratko vreme učešća (9′) i postigao 5,2 poena i 1,6 skokova.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Najbolji učinak imao je u utakmici protiv Žalgirisa kada je sakupio 20 indeksnih poena, uz 14 poena i šest skokova. Igrao je u meču protiv Panatinaikosa i Olimpijakosa, postigavši po četiri poena.

Petrušev nema slučaj zabrane i Panatinaikos ih može naći kod njega. Ako posao prođe dobro, sigurno ćemo videti termin za NBA-out, pošto ga Siksersi imaju na svom radaru, kao i svaki NBA tim koji je izabrao evropskog igrača.

Treba napomenuti da je za Crvenu zvezdu zainteresovan i Petrušev, kao što je slučaj sa Dejanom Radoničem, s tim što se dva tima ovih dana „bore” na duploj tabli. Ali najvažnije je ono crnogorskog selektora.

BONUS VIDEO Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar