Foto: PA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Furiozno poluvreme za veliku pobedu.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Boston u drugom meču velikog finala NBA lige rezultatom 107:88 i izjednačili na 1:1 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Golden Stejt je tako na anjbolji način odgovorio na poraz u prvom meču kada su ispustili 12 razlike pred početak poslednje deonice.

Stef Kari predvodio je Voriorse sa 29 poena, šest skokova i četiri asistencije, a najbolje ga je pratio ga je Pul sa 17 poena. Zapažen učinak su imali Luni sa 12 i Tompson i Vigins sa po 11 poena.

Dobru rolu imao je i Nemanja Bjelica koji je na terenu proveo nešto više od 10 minuta i ubacio šest poena uz pet skokokova i odigrao odličnu odbranu nad Tejtumom koji je jedini držao Boston u igri.

Sa druge, strane posle lošeg izdanja u prvom meču, dobar je bio Džejson Tejtum sa 28 poena i šest pogođenih trojki iz devet pokušaja, ali bez prave pomoći saigrača. Ipak, Tejtum je upisao i negativan rekord kada je u pitanju +/- statistika jer je sa -36 došao do negativnog rekorda u istoriji NBA finala.

Sama utakmica imala je dva različita lica. U prvom poluvremenu videli smo dve izjednačene ekipe i ništa nije nagoveštavalo onako ubedljiv trijumf domaćih. Boston je čak imao i prednost od devet poena tokom prve četvrtine koja je bila izuzetno efikasna i u tim trenucima je delovalo da bi mogli da dođu i do drugog brejka.

Tada je usledilo i buđenje domaćih koji do kraja prve četvrtine dolaze do preokreta i prednosti od jednog poena. Do poluvremena smo gledali mini serije ekipa i vrlo izjednačenu borbu, a prelomni trenutak se dogodio sredinom treće četvrtine.

Bilo je vidljivo da se Boston muči u napadu posle odmora jer su ovoga puta izostale dobre partije Horforda i Smarta koji su meč završili sa kombinovanih četiri poena. Sa druge strane Kari je dodavao gas i polako dizao razliku, a onda je usledila i serija od 11:0 i Voriorsi odlaze na velikih 17 poena prednosti koju su do kraja samo uvećali.

Sledeći meč serije se igra u noći između srede i četvrtka.

BONUS VIDEO Ovacije navijača Partizana za Željka Obradovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar