Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Jesu Denver Nagetsi razbijeni u prvom "pravom" meču u noći između petka i subote, ali i kad upalite dizel usred zime, ne sme odmah da se turira.

Boston Seltiksi su sa 131:112 stvarno pregazili Nagetse koje više brine stanje ramena Nikole Jokića nego jedan rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

U glavi im flešbekovi i pitanje „dokle bre više“, zbog povreda koje su im osakatile prethodne dve, tri sezone.

Doveli su talentovanog Majkl Porter Džuniora, čija leđa deluju kao da su od stakla, doveli su perspektivnog Džamala Mareja koji je povredio koleno i ne treba im da dvostruki MVP ispadne iz koloseka baš kad su se ova dvojica vratila.

Taj njihov povratak znači i veće šanse da Nikola uzme pehar koji mu fali, ali kao što smo videli i znatno manju šansu da opet bude MVP.

Janis tu za sada predvodi kolo, a ništa lošiji nije ni Luka Dončić koji ove sezone radi stvari kakve nismo mogli da vidimo tridesetak godina od čoveka čije se ime stavlja na poseban pijadestal u košarci.

U sve me diraj, u Majkla Džordana me ne diraj – reći će svako ko je odrastao uz Em Džeja devedesetih godina ili onaj koji ga je „zakačio“ osamdesetih.

„Last dance“ je takvom došao samo kao retrospektiva već viđenog i podsećanje da takvih više nema. A onda se pojavi Dončić i, kad pomislimo da mu je tu negde već sada maksimum što se tiče veštine, počne da ubacuje po regularnih 30 poena kao „dobar dan“.

Postao jedno od lica Džordan brenda i, što bi mladi rekli, „utripovao“ da je Majkl lično, pa je do pre nekoliko utakmica igrao jednu od najboljih poenterskih sezona šezdeset godina unazad.

Džordan je 1987. prosečno ubacivao 37,1 poen po meču, ali on je u svakom pogledu bio anomalija na parketu.

Luka je do pre nedelju dana imao 36,1 poen po utakmici. Uvek će se naći neko ko će reći da je slab u odbrani, ali će onda istupiti i jedan Kevin Durent i reći da je Slovenac baš tamo kao zid.

„Stvarno gaji veliku ljubav prema igri, hoće da bude veliki i brzo uči. Kao da gleda j***** poteze Majkla Džordana i onda ih ponovi u sledećoj utakmici naredne večeri. Imam utisak da je taj tip košarkaša“, priča Durent.

Uvek će se naći i neko ko će Luku moći da zaustavi bar na jedno veče, kao Vašington Vizardsi, kojima je svejedno ubacio 22 poena uz 8/21 iz igre.

Naterali su Slovenca i na pet izgubljenih lopti, što mu je najviše ove sezone i učinili da donekle izgleda – smrtno.

Podseća na prošlogodišnjeg Jokića kome niko nije mogao pojedinačno da uzme meru, ali je zato Denver bio tu negde do šestog mesta na zapadu.

Dalas je trenutno sedmi, dok je Denver, uprkos porazu od Bostona, drži peto mesto i po svoj prilici, ako se ispostavi da je sa Jokićevim ramenom sve u redu, može da napreduje.

Juta Džez kao da je vaskrsla odlascima Gobera i Mičela, Golden Stejt i Los Anđeles Lejkersi su „u kanalu“ i to će se verovatno menjati kako sezona bude odmicala.

Jokić koji ove sezone ima 21,8 poena po meču, 9,8 skokova i 8,5 asistencija, žrtvovao je svoju statistiku drastičnu u odnosu na skoro tripl-dabl proseke iz prošlih sezona da bi Denver napravio iskorak kakav u plej-ofu čeka već dve godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Štošta sada zavisi od toga kako će formu i procente za tri poena podizati Marej čijih 15,5 poena za sada nije dovoljno, baš kao ni Porterovih četrdesetak utakmica po sezoni u proseku.

Ukoliko Majkl Meloun bude uspeo da ih sačuva, a da Deandreu Džordanu „namesti glavu“ da ne pravi gluposti kao protiv Bostona u drugoj četvrtini, onda ni Jokiću neće smetati što će predati MVP pehar nekom drugom, dok god to poveća šanse da može da se bori za titulu i šampionski prsten.

Dotle, neka ga na šestom, sedmom mestu u MVP trci, sad neka neko drugi juri to priznanje.

BONUS VIDEO: Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar