Nikola Jokić i Bouns Hajland
Nikola Jokić i Bouns Hajland; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nastavlja se sukob, samo sada sa veće distance

Našon Bouns Hajland odnedavno nije više član Denver Nagetsa, a razlog tome su „zahladneli“ odnosi njega sa pojedinim bivšim saigračima, ali i članovima uprave u Koloradu.

Hajland je dve sezone u Nagetsima ima ulogu glavnog poentera i lidera u drugoj petorci, ali je sve to palo u vodu ove sezone, kada je hteo veći deo kolača.

Posvađao se Hajland sa trenerom Majklom Melounom, ali i Džamalom Marejem, dok je jednu utakmicu napustio pre vremena. Pokušali su u Denveru da ga dozovu pameti, kada ga nisu vodili na put čarter letom, već je išao komercijalnim na gostovanje, pa se kasnije nalazio sa timom. Međutim, to ga je dodatno naljutilo, pa je morao da bude „otpisan“ tokom trejd roka.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagetsi su za Hajlanda prihvatili dva pika druge runde od Los Anđeles Klipersima, u kojima Bouns počinje novu epizodu u svojoj karijeri.

Uprkos tome, i dalje ne zaboravlja stare rane i sukobe. Na pitanje kako je bilo igrati sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem, Hajland je odgovorio sledeće:

„Bilo je sjajno iskustvo igrati sa Džokerom. Ovde (u Klipersima) su dva momka koji su fenomenalni talneti, a tamo je jedan momak sa fenomenalnim talentom“.

Tako je jasno potvrdio da je u sukobu sa Marejem, čiju je ulogu verovatno hteo da preuzme, ali nije sve bilo u njegovim rukama.

Hajland je pored toga nahvalio Jokića kako je dobar asistent, ali je istakao i da je Pol Džordž odličan skorer, te se nada da će sa njim i Kavajem Lenardom činiti funkcionalan trio.

Mladi plejmejker je odigrao 42 susreta u dresu Denvera i prosečno je za 19 minuta postizao 12,1 poen uz tri asistencije i dva skoka po susretu. Rekord sezone mu je 29 poena protiv Dalasa, a pitanje je kakav će odnos imati sa upravom Klipersa i trenerom Tajronom Luom.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar