Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Poznato je šta se dešava sa povređenim igračima u košarkaškom timu "orlova".

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica definitivno ne igra na Evropskom prvenstvu, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje odredio je konačan spisak igrača za Evrobasket.

Na njemu se nalaze: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Dušan Ristić, Dejan Davidovac, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović i Marko Jagodić Kuridža.

Doktor ekipe Dragan Radovanović objasnio je i zbog čega Bjelica ne može da igra.

„Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje“, kaže Radovanović.

Probleme sa povredama imali su i drugi košarkaši, a Nemanja Nedović se oporavio od hematoma zarađenog u meču sa Slovenijom.

„Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu“, kaže Radovanović.

Donekle zabrinjava situacija sa Nikolom Milutinovim, koji će biti van stroja neko vreme, ali će igrati.

„Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje“, naveo je Radovanović.

Srbija će na Evrobasketu igrati u grpnoj fazi protiv Holandije (2. septembar), Češke (3), Finske (5), Izraela (6) i Poljske (8).

BONUS VIDEO: Pešić se našalio sa Gudurićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar