Foto by Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija je prvi favorit na Evrobasket, a sada je konačno poznat i sastav

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je spisak 12 igrača koji će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbiju će na Evrobasketu predstavljati: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Dušan Ristić, Dejan Davidovac, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović i Marko Jagodić Kuridža.

Sa spiska su otpali: Balša Koprivica, Boriša Simanić, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Nemanja Bjelica.

Iznenađenje je što je na prvenstvo pošao Ristić, koji nije dobijao mnogo šansi tokom priprema. Donekle čudi i što je sa konačnog spiska otpao i Ognjen Dobrić.

Dobrić je igrao sa dobrom energijom, posebno u odbrani, mada se malo mučio na šutu spolja.

Ipak, treba imati u vidu da se Nemanja Nedović oporavio posle zarađenog hematoma na meču sa Slovenijom, pa će biti na raspolaganju selektoru za mečeve Evrobasketa.

Doktor reprezentacije Dragan Radovanović obrazložio je što Bjelica nije mogao da igra na kraju.

„Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje“, rekao je Radovanović.

Srbija će na Evrobasketu igrati u grpnoj fazi protiv Holandije (2. septembar), Češke (3), Finske (5), Izraela (6) i Poljske (8).

BONUS VIDEO Pešiću je bitniji od Jokića, a on obožava šah sa penzionerima i broj 12

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare