Nova.rs u Somboru

Ekipa Nova.rs posetila je Sombor, rodni grad Nikole Jokića, u danu kada je postao NBA šampion, i uspeli smo da saznamo kako se ponaša tamo gde mu je najlepše – kod kuće.

PROČITAJTE JOŠ...

Jokić je ušao u istoriju kao prvi srpski igrač koji je istinski predvodio jedan NBA tim na putu do šampionskog prstena. Za istoriju se pobrinuo i tako što je jedini koji je bio najbolji po poenima, skokovima i asistencijama u jednom plej-ofu.

Iz kategorije „jedini“ ili „niko pre njega“ ima još toliko primera, svakako je jedini osvajač MVP titule kome je ta nagrada svojevremeno uručena u rodnom gradu i to u štali.

Ekipa Nova.rs posetila je dan posle novog pitanja istorije čuvenu štalu „Drim Kečer“, i tamo smo naišli na Branka Vorgića, prijatelja porodice Jokić.

Srećan i ponosan otkrio nam je kakav je Nikola čovek i koliko su svi ponosni na njega, kao i koliko on znači Somboru.

„Ponosni smo na njega. Jedan divan dečko koji je izrastao u pravog NBA šampiona. MVP su mu uzeli nepravedno. I sada je to nadoknadio uzimanjem prstena“, priča nam Somborac Branko dok parkira svoj bicikl da nastavimo ćaskanje.

Foto: KSS

Imao je samo reči hvale za Jokićevu porodicu.

„To je jedna divna familija. Nikola je pristojan i vaspitan dečko, pre svega. On je promenio istoriju košarke. Sa njegovim ocem Banetom sam igrao basket. Zaista sve najbolje mislim o njima. Nikola je veoma pristojan. Kad dođe ovde uvek svakog pozdravi, mahne, sa svakim razgovara. Sada ima i porodicu. Uživa u životu na krovu sveta.“

Otkrio nam je i da li Nikola više voli košarku ili konje, ali i da nijedan Somborac nije ostavio takav trag, iako imaju velika imena srpske košarke poput Radivoja Koraća.

Deluje i da sam Jokić, ali ni meštani Sombora, do kraja nisu svesni šta se dogodilo u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka.

Denver Nagetsi osvojili su prvu titulu šampiona NBA lige, bili su bolji od Majami Hita sa 94:89 u petoj utakmici finalne serije plej-ofa i sa 4-1 u pobedama uradili nešto što će se pamtiti. Jokić je uspeo nešto što je baš malo ko očekivao, kako bi on to rekao, sad je završio posao i može kući da uživa sa porodicom.

Uživaj, majstore, onako kako to samo ti radiš.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar