Nova.rs u Somboru.

U laganom ritmu, kao što živi i diše Sombor, tako raste i stambeno carstvo najboljeg košarkaša današnjice.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre dve godine je Nikola Jokić prvi put postao MVP NBA lige, prošle godine je to bio opet, a danas je šampion najjače lige na svetu.

Između ponedeljka i utorka je završio posao u finalnoj seriji sa Majami Hitom i postao je i MVP finala, pa je u NBA praktično već sa 28 godina prešao igricu.

Uzeo je sva najveća priznanja koja mogu da se osvoje pošto je pre nekoliko sedmica bio i MVP zapadne konferencije. Još samo da bude i najbolji defanzivac lige možda i to je to. Ali, da ne preterujemo.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U svim tim košarkaškim lovorikama još uvek neće moći da uživa unutar zidova luksuznog doma koji gradi sebi u srcu Sombora, gde je praktično zauzeo ceo blok između Venca Stepe Stepanovića, Venca Vojvode Mišića i ulica Avrama Mrazovića i Mirne. Jedan zaista ogroman pravougaonik gde se vidi da je bilo više kuća.

Veliki prostor na pet parcela činiće tri velike kuće, za koje nam na licu mesta kažu da neće biti gotove bar još dve, dve i po godine.

Sada se, jednu MVP nagradu i jedan šampionski prsten više nego kad je Nikola prvi put postao najbolji u NBA, vidi jasna razlika.

Kuće više nisu samo „kostur“, već su dobile i lice i boju. Imanje je opasano ogradom sa svih strana, na kapiji piše da će onaj ko proba na silu da otvori odgovarati jer je prostor pokriven kamerama.

Unutar ograđenog prostora se i dalje vide obrisi tih novih objekata, s tim što sada niče još jedan koji je tek u začetku još uvek.

Razlika u odnosu na pre dve godine je i što sada na licu mesta zatičete bar desetak ljudi kako marljivo rade, dok nam jedna žena nedaleko odatle kaže da je njen sin radio unutar tih kuća i kroz smeh podseća da Sombor nije veliki i da se manje-više svi sreću ili znaju.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tako je i sa Nikolom koji je atrakcija meštana, kažu nam ovde, uglavnom onih starijih, prvih nekoliko dana kad se pojavi u svom gradu, posle čega postaje sasvim uobičajena pojava. Posebno na hipodromu, nekoliko minuta vožnje od mesta gde sebi gradi stambeni raj na pet parcela. Kažu nam i da se nije promenio, da se uljudno javlja svima, a da radove obilazi njegov otac Branislav.

Jokići su te parcele, gde sada niču kuće, kupili još ranije, porušili su ono što je na njima bilo i sada će tu tražiti svoj mir iza visokih zidina, uobičajenih za vojvođanska dvorišta.

Za sada se još ponešto spolja nazire kroz „rane“ na starim zidovima dok i oni ne budu obnovljeni, ili jednostavno porušeni i dignuti opet, mada je jasno da je urađeno daleko više od 30 posto posla koliko je bilo 2021.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iako je verovatno sve moglo da bude gotovo i ranije, braća Jokić ne žure sa izgradnjom doma u kom bi trebalo da im buda oaza posebno tokom leta jer se pretpostavlja da Nikola još dugo neće završavati svoju NBA priču.

Dok se to ne desi, i Somborci i navijači Denver Nagetsa se nadaju da će taj klub imati još bar nekoliko titula šampiona. Dotle će i nova Jokićeva kuća, kao i ona u ulici Gruje Dedića, gde je Nikola odrastao i gde su mu sada roditelji uveliko biti gotova.

BONUS VIDEO Vlade Divac ekskluzivno za Nova.rs o Jokiću, medaljama, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar