Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Olimpija i Vladimir Micov su, posle godinu dana, vratili trofej italijanskog Superkupa u Milano, pošto su u finalu pobedili bolonjski Virtus 75:68.

Kada je Olimpija u smiraj druge deonice na semaforu „ispisala“ maksimalnih 45:31, činilo se da će lako doći do trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, bolonjski crno-beli se nisu predavali. U trećoj četvrtini uspeli da stignu na dva poena zaostatka (53:51), najavljujući uzbudljivu završnicu.

Luiđi Datome i Kevin Panter pokušali su da se panika ne ušeta u redove milanskog tima i polovinom poslednje četvrtine krenuli u beg ka peharu (69:60). Virtus je imao snage i koncentracije da to isprati i mini serijom približi se na 69:65.

Ali, u poslednjih 70 sekundi Serhio Rodrigez je preuzeo odgovornost. Prvo je pogodio trojku, a zatim posle tehničke greške Milošu Teodsiću, bio tri puta zaredom miran sa linije za slobodna bacanja (65:65), pa je ostatak ekipe mogao da se spremi za slavlje.

Vladimir Micov je upisao po dva skoka i asistencije za osvajača pehara u čijim redovima su najefikasniji bili Datome (17 poena), Panter (14) i Dilejni (11).

Miloš Teodosić zabeležio je 6 poena (1-9 trojke) i 8 asistencija, a Stefan Marković 3 poena, skok i 4 asistencije za ekipu Aleksandra Đorđevića u čijim redovima su bili najproduktivniji Aman Alibegović sa 13 i Avudu Abas sa 12 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar