Foto: Youtube/Printscreen

Legenda dobila priznanje kakvo zaslužuje.

Radivoj Korać, legendarni košarkaš reprezentacije Jugoslavije i OKK Beograda, primljen je u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

Tim povodom, iz OKK Beograda je na portal Nova.rs poslato saopštenje od strane predsednika „klonfera“, Aleksanra Miloševića:

PROČITAJTE JOŠ

„Fantastična vest, hvala vam što ste me ovako prijatno iznenadili. OKK Beograd je ponosan što je još jedan naš član ušao u Kuću Slavnih, pored gospodina Borivoja Stankovića i profesora Aleksandra Nikolića. Istovremeno su sva trojica članovi FIBA Kuće slavnih, gde im društvo prave profesor Radomir Šaper i Bogdan Tanjević. Ovo je izuzetno priznanje za Košarkaški savez Srbije, za naš klub, za sve bivše i sadašnje igrače OKK Beograda, posebno za Koraćeve saigrače iz reprezentacije, kao i brojne igrače iz tog vremena, koji su utabali put jugoslovenskoj košarci da dođe do svetskih visina“, poručio je Milošević.

Potom je dodao i da je ovo veliko priznanje za OKK Beograd:

„Mi smo ponosni na ovo priznanje koje pokazuje i činjenica da OKK Beograd ljubomorno čuva sve uspomene na Koraća. Naša hala u ulici Zdravka Čelara, u saradnji sa Opštinom Palilula, nosi ime „Sportski centar Radivoj Korać“ i mi smo već planirali da u samoj dvorani, u našim prostorijama, posvetimo jedan veći deo prostora istorijatu našeg Žućka“.

Posebno se osvrnuo na Đorđa Koraća, rođenog brata čuvenog košarkaša:

„Lično sam srećan i zbog Koraćevog rođenog brata, Đorđa, našeg velikog prijatelja i starog „klonfera“, koji će sigurno biti više nego ponosan na ovo priznanje koje je zasluženo stiglo posle toliko godina“.

BONUS VIDEO Igrač Albe provocirao navijače Zvezde pa dobio tehničku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram