Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vlada Bavarske je odobrila da koncept košarkaške Bundeslige o završnom turniru koji će se od 6. do 28. juna odigrati u Minhenu.

Na turniru u „Audi domu“ učestvovaće deset od 17 ekipa iz Bundeslige (BBL).

„Dobili smo poverenje, koje treba uzvratimo inteligencijom, disciplinom i dozom poniznosti“, rekao je generalni direktor Bajerna Marko Pešić.

Iz Vlade su brzo dali saglasnost.

PROČITAJTE JOŠ

„Higijenski koncept je vrlo ubedljiv. S obzirom na pozitivan razvoj, ali i zbog prvog iskustva sa fudbalskom Bundesligom, moglo bi da se kaže da je koncept je uverljiv i može da se sprovede u delo“, rekao je portparol Vlade Bavarske, Florijan Herman.

Za razliku od fudbalera, košarkaši će trenerima, supervizorima i 12 sudija, tokom tronedeljnog turnira biti sve vreme u karantinu, odnosno u hotelu sa četiri zvezdice „Leonardo Rojal“ na severu Minhena i u dvoranama za utakmice i trening.

Higijenski koncept, koji BBL i dalje čuva u tajnosti, predviđen je da omogući igračima da šetaju u malim grupama u obližnjem Olimpijskom parku, ali i da ih obaveže da vode evidenciju o svim ličnim kontaktima u karantinu. Pre i tokom turnira, oko 250 učesnika biće redovno testirano na virus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar