FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaška liga Nemačke predstavila je vlastima koncept po kome bi u se završio šampionat u "okrnjenom" sastavu.

Od ranije je poznato da je od turnirske završnice Bundeslige odustalo sedam ekipa, pa će se u Minhenu za „pokal“ boriti deset.

Ipak, pre nego što klubovi krenu sa pripremama, Liga treba da odbije odobrenja od federalnog i državnih ministarsatava unitrašnjih poslova, kao zdravstvenih stručnjaka.

A kad savladaju tu prepreku, bundesligaše čeka prva, tronedeljna faza priprema, kod kuće, gde bi igrači bili testirani dva puta u roku od dva do pet dana, a zatim dva puta nedeljno. Za to vreme, igrači ne bi bili u karantinu, ali bi bili snimani kako bi eventualni lanac infekcije mogao da bude praćen.

Zatim bi usledio premeštaj do u Minhena u kome bi bili rađeni prvo prijemni, a onda redovni testovi na virus.

PROČITAJTE JOŠ

Posle tri, četiri dana adaptacije, klubovi bi poeli turnir. Dnevno bi na programu bile dve utakmice, s tim što bi svaki tim imao jedan slobodan dan između dva meča.

Oko 130 ljudi će moći da prisustvovuje svakom meču, raspoređeno u aktivnu ii pasivnu grupu koje između sebe neće smeti da imaju bilo kakav fizički kontakt.

U aktivnoj su igrači i treneri tima, a svaka ekipa može da imenuje 22 aktivna člana koji bi živeli bi u zatvorenom sistemu u hotelu. Članovi pasivne grupe, uključujući predstavnike klubova i medija, mogli bi noć da provedu na mestu po želji.

Novina je i vanredni prelazni rok, prema kome bi svaki od klubova mogao da angažuje dva nova igrača, s obzirom na to da su pojedini već raskinuli saradnju sa pojedinim internacionalcima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar