vasilije micić povreda efes real madrid prva utakmica top 8 evrolige
Foto: EPA-EFE / Tolga Bozoglu

U utorak se igraju tri meča Evrolige, posle kojih će biti poznati svi učesnici fajnal-fora. U uzubudljivoj završnici najjačeg evropskog takmičenja, u tri serije će odluka pasti u odlučujućem, petom meču.

Prvi će na teren  izaći Efes i Real Madrid. Istanbulski tim je imao prednost od 2:0 u pobedama, i veliku razliku u trećoj utakmici i sve je delovalo kao da će se završiti bez drame.

Ipak, Real je u završnici napravio veliki preokret i pole toga izjednačio u seriji na 2:2.

Ergin Ataman je uveren u uspeh.

PROČITAJTE JOŠ

„Nijedan veliki uspeh se ne pravi lako, pošutjemo Real i Pabla Lasa mnogo ali verujemo takođe i u sebe. Pobedićemo i naš put ka trofeju će se nastaviti“, rekao je trener Efesa.

I trener Reala je optimista, jer je njegov tim uspeo da smanji greške koje je pravio u prve dve utakmice.

„Možda poslednja utakmica bude kao ni jedna do sada u seriji, ali voleli bismo rezultat kao u poslednje dve utakmice“, kazao je Pablo Laso.

Ovaj meč možete gledati na Sport klubu 1 od 18.45.

I ekipa Vladimira Lučića Bajern iz Minhena, juri preokret u dueeu sa Armanijem. Bajern je nakon poraza u triler završnici u prvom meču, uspeo slično da uradi u četvrtoj, pa je rezultat od 2:0 za Italijane izjednačen na 2:2.

Vladimir Lučić je briljirao u poslednjem duelu, i biće velika uzdanica u pokušaju da se u majstorici izbori plasman na završni turnir.

„Ovo je utakmica za pobedu ili smrt i biće veliki izazov za sve. Imaju više iskustva od nas, imaju mnogo igrača koji su igrali ovakve utakmice već i koji su igrali na fajnal-foru i osvajali su Evroligu“ rekao je Lučić.

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

 

Italijanski stručnjak smatra da igrači Bajerna treba da izađu na teren i uživaju.

„Naravno ovo je veliki meč, ali veoma je važno da ostanemo mirni, da uživamo u trenutku i da igramo jako i sa koncentarcijom i opet, samo da uživamo“, kazao je Trinkijeri.

Meč se igra od 20.45, a direktan prenos je na kanalu Sport klub 3.

Jedna od serija koja je neočkeivano došla do odlučujućeg duela je izmđeu Barselone i Zenita. Španski tim je dominirao tokom većg dela sezone, i očekivao se lak plasman, ali je Zenit odigrao sjajnu seriju i doveo je do pete utakmice.

Bivši trener Barselone, a sada glavni stručnjak Zenita, Ćavi Paskval je rekao da je pred njima skoro nemoguća misija.

„Znamo da je skoro nemoguće dobiti Barselonu tri puta u plej ofu ali probaćemo opet. Idmo sa našim planom i probaćemo da odigramo dobar meč i da budemo u utakmici do kraja. Ako bude prilike da dobijemo, probaćemo. Šta god da se desi ponosni smo na ove igrače i na ono što su uradili do sada“, kazao je Paskval.

Jasikevčijus ističe da treba odigrati od početka do kraja utakmice na najvišem nivou.

„Berujem da moji igrači imaju svest da moraju da igraju čvršće, disciplinovanije, sa jasnim idejama i da to nismo do sada radili. Verujem da u ovoj seriji nismo igrali veoma dobru utakmicu do kraja i to ćemo probati da uradimo„, kazao je trener Jasikevičius.

Utakmica počinje od 21.00 uz direktan prenos na kanalu Sport klub 1.

Do sada je plasman na fajnal-for obezbedila ekipa CSKA koja je posle tri pobede eliminisala Fenerbahče.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar