Košarka, Crvena Zvezda, Partizan, Aba liga, finale
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda ima odgovor na dešavanja u drugom meču finala ABA lige sa Partizanom.

Crveno-beli su pobedili sa 85:81 i meč su obeležile brojne kontroverze.

PROČITAJTE JOŠ:

Najpre zato što je Partizan tražio sudijsku ekspertizu zbog odluka na štetu crno-belih, onda i zbog scena kojima je utakmica privedena kraju.

Na terenu je došlo do koškanja, navijači su gađali igrače raznim predmetima, a košarkaši Zvezde su pokušavali da ih smire i da zaštite kolege iz Partizana.

Epilog ekspertize je sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana i četiri na štetu Zvezde.

Sa Malog Kalemegdana navode da nisu gledali istu utakmicu kao i Milan Maričić, sudija koji se bavio ekspertizom.

„Ovim putem želimo da čestitamo na ‘izvanredno’ obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu.

„Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj ‘ekspertizi’, poput ključne situacije u poslednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi pre kraja meča) koji nigde nije ni pomenut, a nakon koga bi utakmica bila praktično rešena. O iznenadnoj promeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo“, navode iz Zvezde.

Iz Partizana su posebno označili sudiju Igora Dragojevića, odnosno njegove odluke kao sporne.

„Koliko vidimo, osnovni zahtev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti grešio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj ekspertizi?“.

Zvezda navodi da je u Ljubljani napravljeno 14 grešaka na štetu crveno-belih i da je razlika u slobodnim bacanjima bila 42-15 u korist Cedevita Olimpije.

„Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u sredu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34-17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice. Uz iskrenu nadu da je Milan Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme ‘Sinergy’, KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena“, zaključuju iz Zvezde.

Ukazali su i na snimak na kome prikazuju ono što vide kao greške na račun svog tima u drugoj utakmici finala ABA lige.

Podsećamo, treći meč finala ABA lige igra se u sredu od 20.30, Partizan je domaćin, a Zvezda za sada vodi 2:0.

BONUS VIDEO: Ovacije za Radonjića, vruć doček za Partizan pred derbi u ABA finalu, tu su i Miličić, Gurović, Rakočević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare