Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Nikola Jokić će se ove sezone nositi sa dodatnim pritiskom nakon što je prošle proglašen za najboljeg košarkaša NBA lige. Upravo je o ovom bremenu govorio i trener Denver Nagetsa Majkl Meloun.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom meču nakon letnje pauze, Jokić je zablistao protiv Golden Stejt Voriorsa (118:116) u NBA predsezoni.

Postigao je 17 poena uz 10 skokova i tako najavio da će ove sezone nastaviti gde je stao prošle.

Meloun je bio zadovoljan kako je igrao Srbin na prvom susretu nakon duge pauze.

„Kada ste MVP očigledno je da se od vas mnogo očekuje. Izašao je na teren kao da se nije ni imao pauzu, jednostavno je proigravao, pogađao pod košem, kreirao naše akcije. Mislim da je bio i defanzivno dobro pozicioniran. Protiv Golden Stejta je teško braniti se“, rekao je Meloun.

Dobru partiju na tom susretu prikazao je i Nemanja Bjelica koji je postigao 13 poena uz tri skoka i dve asistencije za 19 minuta provedenih na parketu.

Jokić je u toku ligaškog dela prošle ezone odigrao sve mečeve za Denver (72), prosečno je na terenu provodio 34,6 minuta, beležio je 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije, 1,3 ukradene lopte, te 0,7 blokada po susretu.

Srpski centar je ligaški deo sezone, koji je bio skraćen za 10 mečeva nego obično (sa 82 na 72 susreta), upisao tačno 1.898 poena, 780 skokova i 599 asistencija.

Tako je uspeo da postane tek treći čovek u istoriji lige koji je u sve tri kategorije bio rangiran u Top 5 igrača u ligi, bio je treći poenter, peti najbolji skakač i treći asistent!

BONUS VIDEO Slavlje navijača u Milvokiju nakon osvajanja NBA titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar