Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

Serija se nastavlja.

Košarkaši Bostona uspeli su da ostanu u životu i da u četvrtom meču konačno zaigraju na nivou koji se od njih očekivao i savladaju Majami sa ubedljivih 116:99 i smanje zaostatak u seriji na 3:0.

Konačno su Seltikis pokazali svoj raskošni talenat i kvalitet i posle izjednačenog prvog poluvremena u drugom potpuno pregazili Majami i vratili nadu u čudo i istorijski povratak.

PROČITAJTE JOŠ

Briljirao je Džejson Tejtum koji je stvar uzeo u svoje ruke duel okončao sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dve blokade uz šut iz igre 14/22. Od večeras je Tejtum drugi na večnoj listi Bostona po broju utakmica sa učinkom od 25+ poena, 10+ skokova i 5+ asistencija. Neprikosnoven je i dalje Leri Bird sa 26, a Tejtum je preskočio Džona Havličeka i sada je na koti 16.

Najveću pomoć imao je u Džejlenu Braunu koji je ubacio 17 poena, 16 je postigao Derik Vajt, dok su važne uloge odigrali Vilijams sa 14. Horford sa 12 i Smart sa 11 poena.

Batler je na drugoj strani bio standardan sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija, Vinsent je bio drugi adut Majamija sa 17 poena i četiri asistencije.

Prvo poluvreme proteklo je maltene u egalu, Majami je na odmor otišao sa šest poena prednosti, a onda možda i preopušteno ušao u drugi deo meča. Zasuli su ga Seltiksi trojkama kojih su se večeras siti napogađali, čitav tim se probudio i u treći kvartal dobio sa 38:23. Nije uspevao Majami da parira rivalu u dalekometnim šutevima pošto je pogodio samo osam trojki, čak 11 manje od rivala.

Pokušao je Majami da se vrati u odlučujućoj deonici i već večeras, pred svojom publikom bukira kartu za veliko finale sa Denverom. Prišao je na samo pet poena zaostatka 88:83, ali su gosti pronašli lek za Džimija Batlera. Da, jeste prva zvezda Majamija završila meč sa 29 poena, ali uz svega jednu ubačenu trojku, a maltene svi putevi kroz reket bili su mu zabarikadirani u četvrtoj deonici, kada je cela ekipa gledala u njega i promašivala šuteve za tri poena iz očaja.

Za to vreme Džejson Tejtum je vodio svoj tim ka ubedljivom trijumfu. Boston je na krilima njega i Markusa Smarta od 88:83 napravio seriju 12:0, tako da se pobednik praktično znao sedam i po minuta pre kraja utakmice.

Tako nismo svedočili istoriji da dva tima u finalima konferencija počiste svoje rivale sa 4:0 u seriji. Los Anđeles Lejkersi nisu našli rešenje za Nikolu Jokića dok je Boston dovoljno usporio Džimija Batlera i dao šansu Tejtumu da bude heroj.

Serija se sada seli Boston gde će u noći između četvrtka i petka Seltiksi pokušati da produže seriju.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar