Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Uprava Hjuston Roketsa je učinila sve, bukvalno sve, ali Džejms Harden izgleda neće ostati njihov član.

Jedan od najboljih igrača lige je navodno nedavno izrazio želju da ode i to u Bruklin, gde bi se „udružio“ sa Kajrijem Irvingom i Kevinom Durentom u pokušaju da stigne do prve titule u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Harden ima još tri godine ugovora po kom će zaraditi 133 miliona dolara, a Hjuston je bio spreman da mu ponudi produžetak na još dve godine i nestvarnih više od 50 miliona dolara plate po sezoni?!

Nekadašnji igrač Oklahome ima 31 godinu, što znači da bi kao ozbiljan veteran, u 36. godini dobijao toliki novac.

Zaista, dosad neviđen slučaj u NBA ligi, ali je jasno da Hjuston želi da zadrži Hardena po svaku cenu, kako zbog njegovih igračkih, tako i zbog marketinških potencijala i popularnosti širom sveta.

Na žalost uprave Roketsa, on ne želi da ostane u klubu, navodno su inicijalni razgovori sa Bruklinom otvoreni, ali nije bilo napretka po pitanju dogovora, koji će biti veoma teško postići.

Razlog tome je činjenica da će Hjuston verovatno tražiti sve što može u zamenu za Hardena, koji ima svoj plan.

On će 2022. godine imati opciju da izađe iz ugovora, što mu daje šansu da odigra dve sezone u Bruklinu, ukoliko dođe do tog transfera, pa da onda postane slobodan agent i proceni dalje gde bi mogao da ode.

Svakako, Hjuston neće odustati i pokušaće da odgovori Hardena od ideje i neće žuriti sa dogovorima, tako da će u narednim danima sasvim sigurno biti još brojnih spekulacija u vezi sa ovim slučajem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar