Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Saša Obradović, novi trener košarkaša Crvene zvezde, osvrnuo se na boravak u SAD, ali i večitu dilemu da li šansu treba dati domaćim ili stranim igračima.

Nekadašnji reprezentativac je za „Sportski žurnal“ pričao o svemu što ga čeka po dolasku na Mali Kalemegdan.

PROČITAJTE JOŠ

Svestan je očekivanja armije Zvezdinih navijača, pa je već krenuo sa poslom. Stiče uvid u ekipu koju je zatekao, kao i buduće nade, a osvrnuo se Obradović i na strance u srpskoj košarci iz zanimljivog ugla.

„Najveće moguće blago je da uzmeš ono što imaš i iz onoga što se preziva na ‘ić’ promovišeš igrača i budeš najbolji. Dolazimo do realnije slike: koji su prioriteti, šta ovaj tim pre svega želi da uradi? Ako su prioriteti osvajanje ABA lige i igranje u Evroligi, treba da vidimo da li možemo sa tim što imamo da uradimo to. Pitao bih da li je Pejdž naš, da li je Panter naš? Je l’ Gordić stranac? Ako smo za to da kupujmo naše, možemo li da kupimo Jovića, Teodosića, Micića?“, pita se Obradović i dodaje:

„To je težina, to ti daje garanciju, ali to je neostvarivo. Ili, da li možemo sa svim ovim što imamo da ispunimo sve uslove da bismo igrali Evroligu… Tim stvarima treba vrlo studiozno da se priđe i vidi sa čime Crvena zvezda prvo i osnovno može da osvoji ABA ligu“.

Prisetio se i borvka u SAD 2018. godine, dok je četiri godine ranije sa Albom pobedio San Antoniju Grega Popovića.

„Sama pobeda je značila da ne postoje pobedivi. Došli su kao prvaci sveta i jedna mala Alba pobedila je jednu takvu ekipu. Imali su dosta dobar pristup igri, ali postoje ekipe koje nemaju problem da igraju protiv takve ekipe. Čuda se dešavaju, moguća su…“

Popović je rekao da je znao kako će Alba da igra, jer je na njenoj klupi sedeo Srbin.

„Zahvalan sam mu jer je mnoge dobre stvari uradio, da li iz kurotazije ili ne… To mi je jedan od pečata karijere, ali još veće zadovoljstvo sam doživeo kada sam otišao na usavršavanje u Ameriku. Avion je kasnio, ušao sam u salu u kojoj je držao trening, a Greg je prekinuo i krenuo da se pozdravi sa mnom. Svi trenrei okolo i igrači su bili malo u čudu, a ja sam dobio na važnosti. Jedan Greg Popović, prekinuo je trening kako bi se pozdravio sa tamo nekim Srbinom“, poručio je Obradović, između ostalog, u opširnom intervjuu za „Žurnal“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar