Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana su nastavili pripreme za novu sezonu, a od ponedeljka su jači na treninzima i za dve glavne zvezde Zeka Lideja i Kevina Pantera.

Zbog toga je bio zadovoljan i Željko Obradović koji je prvih nedelju dana radio uglavnom sa mlađim igračima.

„Ovo je prvi trening gde su nam se priključili i ovi malo stariji igrači. Mi smo počeli pre sedam dana da radimo sa decom i mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan sa njihovim odnosom prema treningu“, istakao je trener crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan već u utorak napušta Beograd i seli se na Zlatibor gde nastavlja sa radom i počinje sledeću fazu priprema.

„U utorak rano ujturo  krećemo na Zlatibor gde ćemo biti 12 dana i gde ćemo probati da napravimo atmosferu unutar ekipe i da isproveramo mogućnosti svakog i da se još malo bolje upoznamo. Cilj je da kroz taj period krenemo da igramo prijateljske utakmice“, naglasio je Obradović.

On je zadovoljan i onim što ekipu čeka posle Zlatibora.

„Napravili smo solidan plan za pripremne utakmice. Čekaju nas turnir u Opatiji, dve prijateljske utakmice i turniri u Istanbulu i Atini. U putanju su dobre ekipe, evroligaški protivnici koji treba da nam pomognu da vidimo dokle smo stigli i koliko smo napredovali. Prijateljske utakmice će biti najbolje merilo rada koji je ispred nas“, naglasio je Obradović.

Neizbežno je bilo i pitanje o novom kapitenu, s obzirom na to da je legenda kluba Novica Veličković otišao u penziju.

„Rano je za kapitena. Tek treba da se upoznamo da vidimo koje pravi za kapitena Partizana“, ističe strateg crno-belih.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je u pripremni period krenuo pre svega sa mladim igračima, pa je pitanje i da li je neko uspeo da se nametne novom treneru i izbori mesto u prvom timu.

„Odlučio sam da svi oni koji su bili sa nama do sada odu na pripreme na Zlatibor, pa ćemo posle toga doneti odluke ko bi mogao da bude deo ove ekipe, a za koga bi bilo bolje da ode negde da igra, kako ne bi samo grejao klupu u prvom timu“.

Kada su u pitanju nova pojačanja, trener crno-belih nije dao konkretne informacije.

„Dobili smo vesti da neki igrači neće moći da nastave sa nama, ali mi treba da se usredsredimo na to što imamo ovde. Ovo je odlična grupa igrača i prezadovoljan sam“, ostao je nedorečen Obradović.

Iako je u Beogradu, Mozli se još uvek nije priključio pripremama zbog povrede.

„Mislim da je najbolje da sačekamo izveštaj medicinske komisije. On je bio na pregledima, i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će doktori da kažu“, ne želi ništa unapred da govori trener Partizana.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On se osvrnuo i na prisustvo Bogdana Bogdanovića na treningu.

„Video sam se sa Bogdanom re neki dan i dugo smo pričali, a inače se stalno čujemo“.

Piprema se još uvek nisu priključili novo pojačanje Dalas Mur i Markus Pejdž.

„Mur i Pejdž su u SAD-u, ali ne znam kada dolaze jer to nisu stvari koje zavise od mene. Ali sve se radi u dogovoru sa nama“, jasan je Obradović.

Obradović je objasnio odakle u nejgovom stručnom štabu Hoze Marija Iskijerdo.

„Sa Hoze Marijom sam sarađivao još u Huventudu, a radili smo i prethodnih sedam godina u Fenerbahčeu“.

Kolio je brojan stručni štab, svedoči i anegdota sa prvog treninga.

„Ja sam izuzetno zadovoljan sa svojim stručnim štabom. Mislim da je uvek bilo važno da se napravi dobar stručni štab. Tu su kao pomoćni košarkaški treneri Vlada Androić, Hoze Marija Iskijerdo, Bogdan Karaičić i Aleksandar Matović. Bata Zimonjić je tu kondicioni trener i nas još koliko nas ima. Prvi trening kad sam došao, rekao sam igračima da nas u stručnom štabu ima više nego njih“.

Istakao je i da se ne brine zbog konkurencije u regionu.

„Svakog treba da raduje što se klubovi pojačavaju i što će biti jaka Aba liga i mislim da ljudi treba da uživaju“, rekoa je Obradović medijima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar