Foto: Starsport

Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde, smatra da je Žalgiris zasluženo pobedio u 3. kolu Evrolige.

Litvanski velikan slavio je u hali „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 69:75 i upisao treću uzastopnu pobedu u Evroligi od početka sezone.

Sve tri u gostima…

PROČITAJTE JOŠ

„Žalgiris je zaslužio pobedu, bio je mnogo strpljiviji. Nismo imali dovoljno energije i nismo znali da odgovorimo kako treba, morali smo da budemo pametniji. Nisam zadovoljan kako smo igrali, ali moramo da naučimo nešto iz ovakve utakmice“, rekao je Obradović.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini bila šest minuta bez koša i to je platila porazom. Pri rezultatu 62:69 imala je nekoliko napada da se vrati u meč

„Mislim da smo morali bolje da branimo ‘pik en rol’. Teške šuteve smo uzimali, totalno bez organizacije napada, a govorili smo o tome kako treba da se odvija utakmica. Nismo bili psihički u igri, ne može na kraju da ti se pokaže kako se dobijaju ovakve utakmice. Velike ekipe tako pobeđuju manje, u bonusu šutiramo za tri poena umesto da idemo preko reketa…“, nezadovoljan je bio Obradović.

Žalgiris je na kraju imao 11 skokova više od crveno-belih.

„Verovatno da je i to bilo značajno, došli su i na taj način do nekih poena. Mi na tome insistiramo svaki dan i pričamo o tome. Oni su nas i psihički i fizički isterali iz onoga što smo hteli. Falila je realizacija u poslednjoj četvrtini ili neki igrač da izmisli poene, ali ne sme da manjka energije i želje da se pobedi“.

Srpski evroligaš u četvrtak treba da gostuje Asvelu, ali usled velikog broja pozitivnih na koronavirus u francuskoj ekipi možda ni ne bude utakmice. Meč sa Panatinaikosom u Lionu planiran za ovaj četvrtak nije se odigrao.

„Još ne znamo šta da očekujemo… Pitanje je da li ćemo i mi da igramo, postoji tenzija te vrste. Verovatno neko ko je bio u kontaktu s onima koji imaju koronu sada razmišljaju da li će i oni da se zaraze, ali to je pitanje za neke druge ljude. Ako bude sve normalno i ako odemo da igramo, ponašaćemo se profesionalno“, zaključio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar