Sve o novoj sezoni Evrolige u kojoj Crvena zvezda hoće u sam vrh, a igraće osam srpskih košarkaša uz jednog našeg trenera
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde ovog petka od 19.45 otvaraju sezonu u Evroligi gostovanjem Fenerbahčeu.

Oba tima novu sezonu u najjačem evropskom klupskom takmičenju dočekuju sa drugačijim timovima u odnosu na prethodnu, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Osim promena u igračkom kadru, i Zvezda i Fenerbahče imaju nove trenere – srpske stručnjake Sašu Obradovića i Igora Kokoškova.

„Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema uporište u činjenicama“, rekao je Obradović.

Kokoškov, koji se posle 20 godina provedenih u NBA vratio u evropsku klupsku košarku, raduje se novom početku.

„Veoma smo uzbuđeni, posle duge pauze kreće akcija. Prvi meč u novoj sezoni igramo na domaćem terenu, nažalost bez navijača, ali znamo da ćemo se susresti sa dobrim protivnikom, kog izuzetno poštujemo. Po mom mišljenju, okupili su dobru grupu igrača. Nismo mogli da igramo protiv njih u Antaliji na pripremnom turniru, ali videli smo da su jedna energična, borbena i tvrda ekipa. I moraćemo na to da odgovorimo, ali prvo ćemo morati da se fokusiramo na sebe i na ono šta treba da radimo. Sezona će biti duga, svi smo uzbuđeni zbog novog početka“, rekao je Kokoškov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar