Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Dva dana pred put, košarkaše Crvene zvezde sačekala je loša vest u vidu pozitivinog testa na koronavirus Džordana Lojda, pa će na megdan Zenitu otići bez svog najboljeg igrača.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako su svi ostali bili negativni, samo Amerikanac će preskočiti ovaj duel.

Crveno-beli u Rusiju idu osokoljeni pobedom nad Valensijom:

„Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu.

Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu“, rekao je trener Obradović za zvanični sajt kluba.

U dobar ishod veruje i kapiten Branko Lazić:

„Pokušaćemo ove iznenadne probleme da ostavimo po strani koliko god je to moguće. Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu“, rekao je Lazić.

Za ruski tim nastupaju Kej Si Rivers i Bili Beron, bivši igrači Crvene zvezde:

„Većinu igrača dobro poznajemo, Berona i Riversa logično najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se „skupimo“ odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove“, rekao je Lazić.

Meč u „Sibur Areni“ koji otvara 16. kolo na programu je u utorak od 18 časova po srpskom vremenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar