Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pitanje koje zanima sve navijače.

Koliko zapravo zarađuju košarkaši Crvene zvezde i Partizana?

Specijalizovani košarkaški portal „Basket news“ objavio je kolike su plate igrača Crvene zvezde i Partizana koje očekuje povišica u sledećoj sezoni u tekstu „Evroligaški igrači koji mogu da očekuju značajno povećanje plata na leto“.

Na listi su se našla dva igrača Zvezde i centar Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Po pisanju ovog portala Matijas Lesor mesečno prihoduje 50.000 evra.

„Matijas je posle igranja u Evroligi prošle sezone došao u Partizan koji je igrao Evrokup i pokazao je neverovatan napredak. Rad sa Željkom Obradovićem izvukao je najbolje iz njega, pokazao je sve njegove vrline. Produžio je ugovor za ovu sezonu i s obzirom na odnos koji ima sa navijačima ne bi bilo čudno da ostane u klubu i posle leta. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 100.000 i 130.000 evra“, stajalo je u tekstu o kandidatu za MVP Evrolige.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Po pisanju ovog portala Luka Vildoza mesečno prihoduje 80.000 evra.

„Argentinac nije uspeo da nađe mesto u NBA ligi, vratio se u Evropu i ponovo je ‘oživeo’ u Zvezdi. Pokazao je da može da bude jedan od lidera tima, a posle dolaska Fakunda Kampaca je malo pao u formi, ali ukupno gledano je ostavio sjajan utisak. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 120.000 i 130.000 evra“, stajalo je u tekstu.

I na kraju se ovaj portal dotakao i Filipa Petruševa koji zarađuje 25.000 evropskih novčanica za mesec dana.

„Ova sezona je na neki način sezona rehabilitacije za Petruševa posle razočaravajućeg perioda u Efesu gde nije dobio poverenje Ergina Atamana. Povratak u domovinu se za njega isplatio. Pod Duškom Ivanovićem je pokazao sav svoj ofanzivni talenat. Ima samo 22 godina i sigurno će privući veliko interesovanja timova u Evroligi. Tražio ga je i Žalgiris pred početak prošle sezone, ali se klub odlučio za Laurinasa Birutisa. Petrušev je odličan u napadu, mada mora da popravi igru u odbrani, to mu je očigledan mana koja ga sprečava da bude u nekim od najjačih timova. Očekivanja su da će njegova plata na leto biti između 50.000 i 70.000 evra.“

Povišice očekuju i Džonu Metjuza iz Asvela, Krisa Džonsa iz Valensije, Bonzija Kolsona iz Makabija, te Darijusa Tompsona iz Baskonije.

BONUS VIDEO Trojka Nedovića i poslednji napad Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare