EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Loše stanje u taboru Bosne i Hercegovine

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala je u Poljsku na pretkvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske Igre u Parizu 2024. godine, ali lideri tima nisu štedeli zaposlene u tamošnjem Košarkaškom savezu.

Jusuf Nurkić, NBA as, kao i Džanan Musa, jedan od najboljih košarkaša Evrope, obratili su se novinarima i javnosti pred put i otkrili da rade u lošim uslovima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zadnjih 30 godina imamo iste probleme. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, ne možemo osnovne stvari dobiti i nemamo se kome obratiti. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi nemamo uslove, četvorica spavaju u jednoj sobi. Nemamo kondicionog trenera. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Mi moramo osigurati normalne uslove deci koja u budućnosti žele nastupati za BiH. Kod nas je cirkus i igrači će odlaziti da igraju za druge reprezentacije“, poručio je Nurkić.

Musa se samo nadovezao.

„Stvari koje je Jusuf rekao mi svi znamo i one se moraju rešiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica, a mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno“, kazao je Musa.

Miralem Halilović je istakao da su finansije glavni problem, ali da rešenje postoji.

„Savez mora naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Zašto ne postaviti neke fan šop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića… To nas frustrira, sve je uvek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovde iz ljubavi“, rekao je kapiten reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ:

I selektor Adis Bećiragić je stao uz svoje igrače.

„Osećam određenu odgovornost i želim se izviniti. Hvala igračima na svemu, oni dolaze ovde iz ljubavi i obavezni smo da im obezbedimo ono što im je potrebno. Oko ovih momaka treba jedna vojska ljudi što je normalno. Nama treba način da se ovo reši“, jasan je selektor.

Turnir u Poljskoj igra se od 13. do 20. avgusta.

Reprezentacija BiH igra u grupi B sa selekcijama Portugala, Mađarske i domaćina Poljske.

Prvu utakmicu košarkaši Bosne i Hercegovine igraju 13. avgusta protiv Portugala. Dan kasnije sastaju se sa Poljskom, a onda 16. sa Mađarskom.

Košarkaši BiH nisu obezbedili učešće na Mundobasketu ove godine, ali su se prošle veoma dobro pokazali na Evrobasketu i malo je falilo da u konkurenciji Litvanije, Slovenije, Nemačke, Francuske i Mađarske prođu dalje.

BONUS VIDEO Bogdanovićev promašaj protiv Italije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar