Posebno emotivan i otvoren bio je Novica Veličković u našem podcastu "Pick and roll", a i dan danas pamti reči španskog velikana Marka Gasola.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Novica Veličković, sada tim menadžer KK Mega, otkrio je i brojne anegdote iz bogate karijere… Osvrnuo se na odlazak u penziju Nemanje Bjelice, sa kojim je bio i cimer u nacionalnom timu, otkrio je za čime najviše žali iz igračkih dana a takođe je u vezi sa dresom Srbije, zbog čega je plakao celu noć…

Za Nikolu Jokića i Miloša Teodosića je rekao su jedinstveni i neponovljivi, prisetio se i dočeka na čuvenom balkonu u Beogradu i to posle srebrne medalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo rasli kroz reprezentaciju, i to finale (EP u Poljskoj 2009. p.a), posle njega imali smo doček na Balkonu. A nismo osvojili zlato… Te stvari su ludilo, ja zlato nikad nisam osvojio. A onaj meč za treće mesto na Svetskom prvenstvu sledeće godine, nismo imali snage da izvučemo, veče pre sam plakao, ridao celu noć posle meča sa Turskom. I tad mi je Mark Gasol prišao, Španci su igrali pre nas za razigravanje, on mi je prišao dok sam bio ispod koša, nisam mogao da stojim na nogama, nit spavao, preumoran, izduvani svi, ne postojimo više… I on mi kaže ‘Nole, znam da vam je teško, smognite snage, medalja je medalja, videćeš koliko znači kad prođe vreme’. Mi smo se iskidali, sećam se, jurimo ih, oni nam zakucavaju“, prisetio se Novica Veličković i bolne i izgubljene utakmice sa Litvanijom za treće mesto na Mundobasketu 2010. u Turskoj.

Nekadašnji krilni centar, bivši reprezentativac i legenda Partizana bio je emotivan kao malo kad. Često sam sebe iznenadi koliko je nekad miran, ali priznaje da mu i živac i dalje radi, da često razmišlja kao igrač, i da je po odlasku u igračku penziju našao ono što ga i dalje drži u košarci.

Veličković i Miroslav Berić su u podcastu „Pick and roll“ evocirali uspomene i na 2016. kada se kapiten crno-belih vratio u voljeni klub, a Veličković je otkrio da 80% hoda na jednu nogu, te da svaki dan oseća posledice zbog povreda, ali je srce bilo jače i tada presudilo da još igra.

Šta smo sve zanimljivo pričali, a bilo je zaista dosta toga, možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“. Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Bolno priznanje Novice Veličkovića: Hodam 80% na jednu nogu, drugom samo pipam pod, borba je bila 10 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar