Novica Veličković održao je jedan od najemotivnih govora na oproštajnom meču.

PROČITAJTE JOŠ

Veličković je čak šest puta prekidao govor pokušavajući da suzdrži suze. Videlo se da mu oči sijaju i da krajnjim naporom uspeha da se zadrži da ne brizne u plač.

„Nažalost, danas nas je napustio Duda Ivković. Malo me emocije uhh… Ovim putem bih hteo da mu se zahvalim na svemu što je uradio za evropsku i svetsku košarku i za mene lično. Za svaki savet koji mi je dao i neka mu je večna slava. Hvala mojoj porodici, Duletu Vujoševiću“, počeo je Veličković, a onda su usledile ovacije navijača u čast Vujoševića.

Nastavio je Novica.

„Zahvalio bih se i Saši Daniloviću na svemu što je uradio. Tu su ljudi koji su mi mnogo pomogli u karijeri. Mojim saigračima bez kojih ne bih ni bio u ovoj poziciji.“

Zatim je napravio jednu od dužih pauza, a onda rekao ono što su navijači ispratili ovacijama.

„Zahvalio bih se Partizanu na svemu što mi je u životu dao, ja sam samo probao delić toga da vratim. Navijači da znate uvek sam hteo vama da vratim za svu energiju koju smo delili ovih godina. Želeo bih da poželim svu sreću Željku i ekipi da ih zdravlje prati. Partizanova publika zna da ceni borbenost, to je sve što imam da poručim ovim momcima ovde. Isto tako i jednu pesmu samo ponavljao gde god da igramo jer kada igraš u Partizanu ne možeš da se opustiš nigde. Voleo bih da se svi zagrlite, da budemo složni i zajedno. Ajmo sad: Gde god ti da igraš, tu su tvoji ‘grobari’…“, održao je Veličković govor koji će se godinama prepričavati.

Usledila je euforija navijača na tribinama. Zagrlili su se bukvalno svi na tribinama, ali i na terenu. Zagrmelo je kao retko kada, a Novica je jedva uspevao da zadrži suze. Bio je ovo pravi način da se navijači zahvale igraču koji je toliko dao klubu.

„Još jednom hvala za sve, biću navijač. Sada ću i ja da pređem na tribinu, od srca hvala bilo je ovo 10 nezaboravnih godina i emocija. Hvala“, završio je Veličković.

Usledilo je skandiranje čitave dvorane, dok je Obradović odmah prišao Novici da ga pozdravi.

BONUS VIDEO: Minut ćutanja za Dudu i himna Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram