Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Situacija se kristalizuje.

Ognjen Jaramaz i definitivno neće biti deo reprezentacije na Svetskom prvenstvu, potvrdio je doktor reprezentacije Srbije Dragan Radovanović za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije:

PROČITAJTE JOŠ...

„Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi reprezentaciji za ovu akciju“, rekao je Radovanović.

Potom je dodao i da problem ima Alen Smailagić:

„Alen Smailagić se javio na prozivku reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge“, zaključio je Radovanović.

Na sajtu KSS je potvrđeno i da se Stefan Jović priključio saigračima.

U narednim danima Srbiju očekuju pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv Bosne i Hercegovine (1. avgust) i Poljske (3. avgust).

BONUS VIDEO Najluđi potez finala Evrobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare