Kup Radivoja Koraća Foto: KSS / STARSPORT ; Oliver Mijušković/Nova.rs

Nepisano pravilo kaže da na svako putovanje koje odete, bilo da je ono po Srbiji ili negde u inostranstvu, moraju da se dese neke nepredviđene komplikacije.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Spadam u grupu onih koji su pre puta izuzetno uzbuđeni, volim da putujem, ali dok ne sednem, u ovom slučaju u kola, nemam baš mira. Put do Niša gde se održava Kup Radivoja Koraća od 14. do 17. februara nije bio dug, uz dobro društvo dva i po sata su prošla kao 15 minuta, ali još jedno pravilo kaže da na svaki put moram da krenem umoran, pa sam i sada jedva čekao da stignem do hotela.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, ispostavilo se da je hotel, koji je prvobitno bio planiran kao naš smeštaj, ispunio svoj kapacitet, bar na jednoj lokaciji, te smo prebačeni u drugi, malo dalje od hale „Čair“. Isprva nismo znali koliko je daleko od prvobitnog odredišta, optimistično smo krenuli pešaka, a kada smo ustanovili da je na oko 40 minuta peške odlučili smo da nam kardio prvog dana nije potreban, pogotovo zato što je put do nove lokacije bio uzbrdo.

Kup Radivoja Koraća Foto:Oliver Mijušković/Nova.rs

Nije nam dugo trebalo da nađemo prevoz, a saobraćajna gužva nije baš bila onakva kakva je kada je špic u Beogradu, ali svakako nije sve tečno išlo.

Odmah nam je bilo jasno da su u Nišu smeštaji uglavnom popunjeni za narednih nekoliko dana, te da će grad do subote živeti za košarku i željno iščekivati finale Crvena zvezda – Partizan.

Zašto mislim tako? Zato što je na otvaranju turnira, na gradskom derbiju između Čačka 94 i Borca bilo svega oko 800 gledalaca, dok je za meč Zvezde i FMP-a porasla gledanost, pa je u dvorani bilo nešto manje od 4.000 lica.

Kup Radivoja Koraća Foto:Oliver Mijušković/Nova.rs

Slično možemo očekivati i za drugi dan turnira, pošto će u četvrtak od 17 sati na teren najpre istrčati Mega i Vojvodina, dok se daleko više navijača očekuje na meču Partizan – Hercegovac iz Gajdobre.

Svakako da ne treba mnogo da čudi što „večiti“ imaju najviše navijača i podrške, što bi svi najpre njih da gledaju, ali isto tako srpska košarka nisu samo ta dva kluba, već daleko više od toga. Kvaliteta ima i u drugim timovima, a nije samo finale ono za šta treba da se živi.

Ono što je pozitivno jeste da je tokom prvog dana turnira na tribinama bilo najviše dece, koja su dolazila ili u grupama ili sa porodicama, a uz to su se dobro zabavili i osetili atmosferu, kakvu nemaju priliku da osete svakog dana.

Kup Radivoja Koraća Foto:Oliver Mijušković/Nova.rs

To me je malo podsetilo i na onu atmosferu od prošlog leta iz Niša, kada je U18 reprezentacija Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. I tada su uglavnom deca bila na tribinama, dok je na terenu u centru pažnje bio Nikola Topić, koji je završio kao MVP.

Kako turnir sada bude odmicao tako će se i atmosfera podgrevati, a ukoliko sve bude išlo ka tome da finale igraju Zvezda i Partizan, jasno je da će se za taj meč tražiti karta više i da će i kafići pored dvorane biti popunjeni.

BONUS VIDEO Nemanja Nedović posle pobede nad FMP – Kup Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar