Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Španski košarkaš crnogorskog porekla neće imati problem da nađe klub koji će hteti da plati njegove usluge, ako bude mogao da ih priušti.

Mirotić se posle četiri godine rastao sa Barselonom i interesovanja među ostalim evropskim klubovima ima mnogo. Jedan od njih je i Monako u kom je Saša Obradović vodio ekipu do Fajnal-fora u minuloj evroligaškoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je ostao kratak u okršaju sa Olimpijakosom, iako je tim iz kneževine imao prednost i bolju igru do poluvremena.

Monako će žestoko pojuriti Mirotića, pod uslovom da Portland Trejlblejzersi angažuju Dontu Hola, koji je privukao pažnju „preko bare“, a u ugovoru ima izlaznu klauzulu ka NBA ligi.

Kako piše Mark Stajn, novinar iz SAD, Portland je zainteresovan za Hola, četiri godine pošto je još uvek aktivni igrač Monaka bio nedraftovan.

Krenuo je na svoj put zbog toga kroz G-ligu, kratko je bio u Detroitu i Bruklinu, pre nego što se vratio u razvojnu ligu. Aprila 2021. potpisao je ugovor sa Orlando Medžikom i odigrao 13 utakmica na Floridi pre nego što je prešao u Evropu.

Hol je poznat kao atletski moćan centar i čovek koji je prošle sezone u Evroligi beležio 7,5 poena i 5,5 skokova. Monako je takmičenje završio na trećem mestu.

BONUS VIDEO: „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar