Dejan Davidovac, Nikola Milutinov i Vasilije Micić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srpski košarkaš Nikola Milutinov vratio se u nacionalni tim i srećan je što od početka može da radi sa ekipom Svetislava Pešića.

Srbija se priprema za Evrobasket koji će biti igran od prvog septembra i Milutinov je za sada na spisku igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je svojevremeno i deo tima za Mundobasket 2019, ali lani nije igrao za „orlove“ zbog povrede.

„Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde“, rekao je Milutinov za Košarkaški savez Srbije.

Srbiju u avgustu, pre Evrobasketa čekaju dva veoma bitna meča u teškoj borbi za Svetsko prvenstvo naredne godine. Prvo protiv Grčke, onda i protiv Turske, 25. i 28. avgusta.

„Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti mnogo reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Beogradsku arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama“, kazao je Milutinov.

BONUS VIDEO: Izjava Vasilija Micića na okupljanju reprezentacije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar