Srpski košarkaš Nikola Kalinić priprema se za poslednji meč grupne faze na Evrobasketu.

Srbija u četvrtak od 21 čas igra protiv Poljske i to je okršaj za prvo mesto u grupi D.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Svetislava Pešića kuburi s povredama, ispali su Vanja Marinković i Nemanja Nedović iz rotacije, pa oni koji su zdravi moraju da se štede.

Kalinić je otkrio kako je izgledao poslednji trening pred susret sa Poljacima.

„Prošao je u oporavljanju, momci koji su manje igrali su se rastrčali, a mi koji smo više igrali smo odmorili i to je to“, otkrio je Kalinić.

Srbija je već nekoliko mečeva bila prinuđena da igra u skraćenoj rotaciji.

„To je pitanje za selektora, svaki košarkaš voli da igra, ako pitaš bilo kog igrača, svako hoće da igra 40 minuta. Svi smo takmičari, svi volimo da igramo i pobedili smo“, kaže Kalinić.

Kalinić otkrio ko vedri i oblači u Poljskoj, i šta su radili na slobodan dan
Foto: Nebojša Todorović

Opisao je i kako su igrači iskoristili slobodan dan, s obzirom na to da su prethodno vezali dva takmičarska.

„Prošetali smo gradom, sunčali se, popili kafu, otišli na ture autobusom i brodom. Posle toga povratak u hotel i odmor“.

Prebacio se potom i na formu tima Svetislava Pešića.

„Čudno je sve, sa dve utakmice u kvalifikacijama koje su bile prilično pune naboja i takmičarske, tako da i te dve utakmice računam. Maltene i onaj prijateljski turnir, kao i utakmica protiv Slovenije koja je isto bila kao da je finale Evropskog prvenstva. U solidnoj smo takmičarskoj formi i sve ide kako treba“, kaže Kalinić.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Navodi da su sve ove utakmice „priprema za Berlin“, jer reprezentacija pokušava da gradi nešto dobro. Prokomentarisao je i Poljake.

„Malo smo ih gledali jer smo igrali ili odmarali za naše utakmice, nismo još uvek odradili taj sastanak. Verovatno ćemo večeras ili sutra i tada ćemo imati više informacija. Koliko znam, Ponitka tamo vedri i oblači, ima najviše loptu u rukama i donosi odluke. Igraju čvrsto, spremni su da se pobiju, idu na svaki skok, svaki duel, žestoko, i to je ono malo što sam video“.

„Svi ostali igraju malo atipično za nas, videli smo da je Izrael promenio njihovu filozifiju, i defanzivno i da bi protiv nas da bi se prilagodili, to nas je možda iznenadilo i posle je sve išlo mnogo tečnije i lakše“, dodao je Kalinić.

Foto: Starsport

Srećan je što se grupna faza polako arhivira i polako se približava nokaut deo turnira.

„Radujemo se što počinje rasplet i te najvažnije utakmice, mislim da svi vole da ih igraju više nego utakmice u grupnoj fazi, tako da se radujemo. Što se tiče grada k’o grada, Berlin i Prag su lepi“, tvrdi krilni igrač Srbije.

Svestan je da pred taj deo turnira, svi moraju da budu maksimalno spremni.

„Ako su dva meseca pripreme, verovatno se postepenije ulazi u sve, prvih nedelja je priprema i zagrevanje za sve što sledi. U ovakvom rasporedu ima manje vremena, ali u današnje vreme su svi profesionalni. Ne možeš da izdržiš na ovom nivou ako ne održavaš telo na barem minimalnoj fizičkoj spremi tokom cele godine, pre svega mislim na leto. Svi su došli spremni na pripreme i to se pokazalo do sada“, kazao je Nikola Kalinić.

BONUS VIDEO Kalinić: Možda je Veseli trazio Koktel ljubavi, sad može kafa, da prošetamo…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar