Srpski krilni igrač izabran je u prvom rundi NBA drafta kao 27. pik i od sledeće sezone igraće u Majami Hitu.

Nikola Jović je odmah pokazao veliko oduševljenje kada je saznao da se seli na Floridu.

PROČITAJTE JOŠ

Biser naše košarke je ustao i pozdravio se sa najmilijima, a onda krenuo ka Adamu Siliveru, komesaru NBA lige.

Ni u jednom trenutku nije sklanjao ogroman osmeh sa lica, a kada je krenuo ka bini, dok još uvek nije stavio kačket NBA kluba, pogledao je ka nebu, podigao prst u vis i prekrstio se.

Srpski krilni igrač je tako završio u timu koji je bio kandidat za NBA titulu ove sezone (poražen u finalu Istočne konferencije), ali i ekipi koja je dobro popunjena na centarskim pozicijama. Tu je nedodirljivi Bam Adebajo, ali i Judonis Haslem koji, iako ne igra, zauzima poziciju u timu i praktično predstavlja produženu ruku trenera što je od izuzetnog značaja za tim. Ipak, velika je konkurencija i na pozicijama 2, 3 i 4, a ubedljivo najveće ime je Džimi Batler, mada ne treba zaboraviti ni Viktora Oladipa, Kajla Laurija ili Pi Džej Takera, što svedoči kakva će biti konkurencija za mladu nadu naše košarke.

Prvi pik na NBA draftu bio je Paolo Bankero, za kog se nije očekivalo da bude prvi pik, iako je bilo sigurno da će biti u samom vrhu. On će karijeru nastaviti u Orlando Medžiku.

Drugi pik je Čet Homlgren koji je otišao put Oklahome Siti Tandera, dok je Džabari Smit (kome se projektovalo prvo mesto na draftu) završio u Hjuston Roketsima.

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare